Er valt wat te halen in Tongeren 

De training donderdag van Targos Bevo Hc ging niet door in verband met het overlijden van Danny Falke, speler van E &O. De negentienjarige voormalige teamgenoot van Sonni de Jonge werd afgelopen weekend ‘s nachts geschept door een taxibusje. Danny overleed ter plekke.

Dennis Vlijm

 

Donderdagavond vond de afscheidsbijeenkomst plaats in sporthal Angelslo in Emmen. Coach Martin Vlijm besloot de spelers vrijaf te geven. Vrijdag vindt de crematieplechtigheid plaats.

“Sonni kent hem natuurlijk hartstikke goed, en nog een paar jongens van het team. Ze zijn vanavond naar Emmen gegaan”, vertelt Dennis Vlijm.

 

Voorbereiden

Als gevolg van de tragische gebeurtenis zal Bevo zich iets anders voorbereiden op de wedstrijd zaterdag in en tegen United HC Tongeren.

Dennis: “Vrijdag staat er een training op het programma. Het is niet zeker of het team dan compleet zal zijn. Zaterdag kijken we met zijn allen naar een video van de tegenstander.”

Ondanks de niet optimale voorbereiding begint Bevo als favoriet aan de derde wedstrijd in de BENE-League. Het team van coach Martin Vlijm is nog ongeslagen. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Lions (32-32), de tweede werd gewonnen van KV Sasja (24-20) uit Antwerpen. Tongeren verloor de eerste wedstrijd van Lions en won de tweede van KV Sasja. De ploeg heeft één punt minder dan de Nederlandse landskampioen.

Mogelijk zal aan de zijde van Tongeren sterspeler Jeroen de Beule ontbreken. Hij kreeg tegen Lions een rode kaart.

Dennis schat Tongeren iets hoger in dan het sterk verjongde Volendam. Het zal een lastige klus worden. Niettemin gaat hij ervan uit dat de beide punten mee naar Panningen gaan.

“Daar moet zeker iets te halen zijn voor ons. We hebben twee keer eerder tegen Tongeren gespeeld en beide keren gewonnen.”

 

Supercup

Bevo won afgelopen zaterdag in De Heuf de Supercup door Volendam te verslaan met 28-26. De winst had hoger moeten uitvallen, blikt Dennis terug. “We waren beter. Omdat we de kansen niet benutten, kon Volendam enkele keren terug in de wedstrijd komen. Daar kwamen enkele onnodige strafminuten voor ons bij. We hadden de wedstrijd gewoon eerder op slot moeten gooien.”

Dennis scoorde twee keer. Hij maakt progressie binnen het team. “Tegen Sasja ging het al beter. Zaterdag ging het bij vlagen goed. Degelijk is een beter woord. Niet goed, maar degelijk.”

Na de feestelijke ceremonie in De Heuf trok het team naar Palladio in Helden. “Daar hebben we flink gefeest.”