E&O blijft onneembare horde voor Eurotech Bevo Hc 

Drie keer eerder stonden de ploegen van Eurotech Bevo Hc en Pals Groep/E&O dit jaar al tegenover elkaar. Drie keer eerder ging de overwinning naar de Emmenaren. In het eerste treffen van het nieuwe seizoen, maakten de gasten snel duidelijk deze reeks een passend vervolg te willen geven. De nieuwe E&O-coach Arthur Langedijk gaf na

afloop aan met verbazing gekeken te hebben naar de aanvalskracht waarmee zijn ploeg van start ging. De Emmense aanvallers schoten met scherp en scoorden uit hun eerste 11 schoten maar liefst 10 treffers. Bevo Hc kon dit indrukwekkende openingsoffensief niet bijbenen en keek na ruim 10 minuten tegen een 6-10 achterstand aan. Met een time-out probeerde Bevo-coach Piotr Konitz het aanvalsspel van de opponent enigszins te ontregelen. Dit lukte echter maar gedeeltelijk. De thuisploeg slaagde er in om in de minuten die volgden de achterstand niet groter te laten, maar moest toestaan dat E&O het spel bleef domineren. Met name het centrale aanvalsblok met Sonni de Jonge, Erik Huizing en Léon van Schie waren nauwelijks te houden voor de Bevo-defensie. Pas toen in het midden van de tweede helft aan beide zijden het nodige gewisseld werd kon de Bevo-ploeg de achterstand verkleinen. Vier achtereenvolgende treffers rond de 20ste minuut brachten de stand op 13-14 en plotseling was weer alles mogelijk. Voor E&O-coach Langedijk het signaal om een time-out aan te vragen en zijn manschappen terug in het gareel te krijgen. Daarin slaagde hij, zodat zijn ploeg met een 17-18 voorsprong kon gaan rusten.

 

Na de hervatting bracht Nick de Kuyper de Bevo-equipe al snel op voorsprong. Met twee krachtige schoten uit de tweede lijn tilde hij de stand naar 19-18. Doordat doelman Bart Leenen tegelijkertijd uitstekend keeperswerk liet zien, kon de thuisploeg langzaam maar zeker het heft in handen nemen. Dankzij een zeer sterke fase tussen de 35ste en 40ste minuut kwam zelfs een 25-22 voorsprong op het scorebord. De Heldenaren hadden defensief de zaakjes beter voor elkaar en bleven ook in aanvallend opzicht succesvol. Een time-out van E&O leidde een nieuwe ommekeer in. Een voor de Heldense verdedigers nagenoeg onhoudbare Léon van Schie deed zich gelden. Met zijn doelpunten had de international een belangrijk aandeel in de 26-28 voorsprong die na ruim driekwart wedstrijd de krachtsverhoudingen enigszins geflatteerd weergaf. Beide ploegen waren tot dan zeer aan elkaar gewaagd en een gelijke stand zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. Die gelijke stand kwam er uiteindelijk wel. Met nog ruim 2 minuten op de klok zorgden uitstekend keeperswerk van Bart Leenen en een doelpunt van Nick de Kuyper ervoor dat het thuispubliek 30-30 kon bejubelen. De spanning was op dat moment om te snijden. Beide ploegen maakten aanspraken op de overwinning. E&O onderstreepte die bedoelingen het duidelijkst door via Maarten Lueks, die zich tot dan al opvallend trefzeker had getoond, en opnieuw Léon van Schie 30-32 aan te tekenen. Met nog een halve minuut te spelen zorgde Geert van de Goor vervolgens voor 31-32. Alles was nog mogelijk. Probleem was echter dat het balbezit en daarmee de sleutel voor de overwinning bij de tegenstander lagen. Deze wist daar uitstekend raad mee. Via Tommie Falke werd de beslissende 31-33 gescoord en betekende de 32-33 van Nick de Kuyper niet meer dan cosmetische correctie. Ook voor de vierde keer dit jaar moest Bevo Hc daardoor het onderspit te delven tegen E&O.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 8; Ron Klemann 7; Dirk Peeters, Nick de Kuyper 5; Lukas Koppes 3; Jeroen van den Beucken 2; Pim Augustinus en Merijn Haenen 1.