Engelse week voor de Dames B2 van Eurotech Bevo 

Doelstelling voor de dames B2 was om minimaal vier punten te halen uit drie wedstrijden. Op het programma afgelopen week een doordeweekse wedstrijd tegen Maasgouw, nummer twee uit de competitie.

De eerste twee punten waren al binnen tegen nummer laatst waar met ruime cijfers werd gewonnen.

De dames kwamen ontzettend goed uit de startblokken tegen Maasgouw, een voorsprong halverwege de eerste helft was dan ook zeker dik verdient. Aanvallen werden goed afgerond en verdedigend stonden de meiden hun mannetje. Echter de gladde vloer en de concentratie begonnen de dames parten te spelen. Met name de gladde vloer was niet plezierig om op te spelen, bij iedere beweging had dit wel invloed op het spel. Een kleine achterstand met rust was hierdoor het resultaat. Belangrijk voor de tweede helft was dan ook om de achterstand zeker niet groter te laten worden. Een betere tweede helft van beide ploegen werd er voor de toeschouwers voorgeschoteld. Er werd gevochten om elke bal en aan beide zijden werd er gescoord en waren er reddingen van de keepers. Helaas trokken de meiden van Bevo aan het korste end. Maasgouw trok de overwinning naar zich toe en won uiteindelijk met 19-13. Wo(men) of the match : Veronne Reinders

 

Twee dagen later stond de volgende Match alweer op het programma, de directe concurrent kwam op bezoek in Panningen, SVVH uit Heibloem.

De meiden wisten wat er van hun verwacht werd, de twee punten moesten in Panningen blijven om de doelstelling te realiseren. Na een voorzichtige start en goede verdediging aan beide zijden stond er na 25 minuten een 6-3 voorspong op het scorebord in het voordeel van Bevo. Het was op dat moment nog niet overtuigend genoeg want de wedstrijd kon nog beide zijde op. In de tweede helft gingen de meiden van Bevo een paar versnellingen hoger en speelde ze ook brutaler. Dit resulteerde in mooi handbal en snelle breaks. Uiteindelijk wonnen de dames dan ook met overtuigende cijfers 19-8 en bleven de punten in Panningen. Wo(men) of the match : Loes Sonnemans.