En wie zagen we onlangs aan het werk in De Heuf?  

Ron Klemann, de Hein Davids van het handbal 

De Heintje Davids van het handbal kan niet gezegd worden, daar ben je te groot voor. Dan maar de Hein Davids van het handbal.

Ron Klemann: “Haha. Daar lijkt het wel op.”

Je stopte bij Heren 1 en kwam terug. Won de nationale titel en hield het daarna écht voor gezien. Niemand wist dat je nóg eens terug zou komen.

“Ikzelf ook niet.”

 

Hoe is dat zo gekomen dan?

“Een paar weken geleden ben ik gevraagd. De selectie van Heren 2 is aan de krappe kant. En dat met een periodetitel in zicht. Of ik een paar keer kon uithelpen, dat was de vraag. Daar heb ik ja op gezegd”

 

Een paar keer is hoeveel?

“Dit is de tweede wedstrijd.”

 

Valt het mee?

“Het is vermoeiend moet ik eerlijk zeggen. Ik heb wel eerst een paar keer getraind. Maar een jaar lang niet gespeeld, op een paar wedstrijdjes na. Vergeet niet, ik ben 35 jaar.”

 

Wat vind je van Heren 2?

“Het is een heel gedreven ploeg, zeer talentvol ook. De jongens kunnen ver komen.”

 

Jullie wonnen de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer 2 met 26-24. Met rust keken jullie nog tegen een achterstand aan.

“Aanvallend lieten we de eerste helft veel te veel kansen liggen. In de rust hebben we afgesproken dat we de omschakeling beter moesten benutten. Dat gebeurde ook. We hebben verdiend gewonnen.”

 

En nu op naar een nieuw kampioenschap?

“Dat zou een heel leuk moment zijn om écht te stoppen.”

 

Heren 2 leidt in eerste divisie met één punt voorsprong op FIQAS Aalsmeer. De periodetitel ging aan de ploeg van Jeroen Baats voorbij. De uitwedstrijd tegen DIOS afgelopen zondag werd verloren met 20-19. Zaterdag staat de uitwedstrijd op het programma tegen rode lantaarndrager AHV Achilles.