Emmen blijft onneembare vesting voor Eurotech Bevo Hc 

Het vierde duel in de competitie op zaterdag 1 oktober stond al geruime tijd bij menig Bevo-supporter met rood omcirkeld. Eindelijk mocht de nieuwe aanwinst Marijn Sinkeldam zijn opwachting maken en daarmee een vervelende periode afsluiten van maar liefst 4 maanden noodgedwongen werkloos toekijken.

Of de avond in Emmen daarmee ook meteen een feestelijk karakter zou krijgen, daar werden vooraf grote vraagtekens bij gezet. Uitwedstrijden tegen E&O staan voor Bevo Hc immers zelden onder een goed gesternte. Voor de laatste Heldense overwinning in sporthal Angelslo moeten we al teruggaan naar januari 2009. Toch begon het duel veelbelovend voor de mannen van coach William Gommans. Doelman Thijs van de Mortel leverde prima keeperswerk en had een belangrijk aandeel in de snelle 0-2 voorsprong. Vanaf het moment dat de onlangs tot beste linkerhoekspeler verkozen Patrick Miedema na 6 minuten de eerste treffer voor E&O op het scorebord bracht, ging het echter beter lopen voor de thuisploeg. Via 4-4 liepen de Emmenaren uit naar 6-4 en domineerden de wedstrijd. Het was aan onnauwkeurigheid bij de E&O-aanvallers te danken dat het verschil bij rust beperkt bleef tot 4 treffers, 14-10. Na de hervatting trokken de Drenten vervolgens meteen van leer. De Bevo-mannen hadden geen verweer tegen het fraaie aanvalsspel van E&O en konden ook maar geen manier vinden om de sterke defensie uit elkaar te spelen. Via 15-10 werd het 29-17, onder andere door een sterke Toby Trouw aan Emmense zijde. De 19-jarige nieuweling, die deze zomer overkwam van HA R&O, werd uiteindelijk verkozen tot speler van de wedstrijd. Op de eindstand, 34-23 in het voordeel van E&O, viel uiteindelijk weinig af te dingen. De vreugde over de rentree van Marijn Sinkeldam kreeg daardoor niet het gehoopte feestelijke toetje.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Andrzej Wasilek 5; Jeroen van den Beucken, Merijn Haenen, Pim Augustinus, Ron Klemann 3; Geert van de Goor, Tom Wismans 2; Lukas Koppes en Wouter Leenen 1.