Rik Elissen: ”We moeten ons zelf niet onderschatten”. 

Voor het eerst in de Nederlandse handbalgeschiedenis gaat er een Nederlands heren handbalteam deelnemen aan een Europees Kampioenschap. Handbalstartpunt sprak aan de vooravond van het vertrek met aanvoerder van Oranje U20 Rik Elissen en vroeg onder andere aan hem hoe het is om dat als eerste Nederlandse mannen ploeg te realiseren.

“Dat is harstikke mooi, dat is voor ons het mooiste dat kunt meemaken een EK spelen. Een Europees kampioenschap is gewoon zestien toplanden en dat wij daar tussen mogen staan is super mooi” aldus Rik Elissen, spelverdeler van Oranje U20.

 

Op de vraag wat hij verwacht antwoord hij geen idee te hebben wat we kunnen verwachten. “We hebben een zware poule met Denemarken, Noorwegen en Macedonië we gaan gewoon alles geven. In de oefenwedstrijden hebben we laten zien dat we een aardig goede wedstrijd kunnen handballen. We moeten ons zelf dan ook niet onderschatten. We hebben het wereldkampioen Frankrijk 50 minuten heel lastig gemaakt, dat kunnen we tegen de Denen net zo goed. Het was de eerste keer dat we van Duitsland gewonnen hebben, en de Zwitsers, ja dat is jammer dat we nu verliezen maar we hebben daar ook al een keer van gewonnen”

 

Luister hier verder naar Rik Elissen

 

BRON: Handbalstartpunt.nl