Eerste puntje voor dames 1 in play-offs 

De dames van Targos Bevo HC hebben woensdagavond hun eerste punt gepakt in de play-offs. Uit bij Fortissimo werd met 26-26 gelijkgespeeld. De ploeg uit Panningen stond lange tijd voor, maar moest in de laatste minuut alsnog een achterstand van één doelpunt goedmaken om een gelijkspel binnen te slepen. Zondag wacht de op papier lastigste wedstrijd van de play-offs: uit tegen Borhave.

 

Bij de coach van Bevo, Osvaldo Gomes, heerst een dubbel gevoel over woensdag. “Het scoren was veel beter dan zaterdag, maar we hadden met nog zo’n zeven minuten te gaan de kans om drie doelpunten los te komen van Fortissimo. Als je die maakt, dan is de kans groot dat je de wedstrijd wint. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een punt, aangezien we in de laatste minuut een achterstand goedmaakten en zij nog een kans misten.”

 

Er heersten andere gevoelens rond de wedstrijd van woensdag dan die van zaterdag. “Tegen PSV moesten we winnen, woensdag konden we winnen” vertelt Gomes. “Ook omdat we wat gehandicapt waren door de afwezigheid van een aantal speelsters. Ik ben blij met een punt, het was wrang geweest als we wederom met één doelpuntje verschil hadden verloren. Hadden we in die twee wedstrijden een paar kansen meer afgemaakt, dan hadden we nu bovenaan gestaan. Nu staan we onderaan en hebben we het niet meer in eigen hand.”

 

De play-offs kennen tot op heden een opmerkelijk verloop. Bij alle drie de wedstrijden die gespeeld zijn, ging de uitspelende ploeg met minimaal een puntje naar huis. “Laten we hopen dat die trend zich voortzet in de komende twee wedstrijden”, grapt Gomes. Bevo speelt namelijk zondag uit bij Borhave en woensdag wacht in Eindhoven PSV. “Als je nog iets wil, moet je één van die twee duels winnen. Daarna volgen nog twee thuisduels en volgens mij zijn wij in Panningen moeilijk te verslaan.”

 

Borhave werd tweede in de reguliere competitie en won woensdag de uitwedstrijd bij PSV. De ploeg uit Borne kan dus gezien worden als de favoriet. Gomes: “Zij hebben een voordeel omdat ze thuis zonder hars spelen, dat zijn wij niet gewend. Dat is wel één van de redenen dat ze thuis moeilijk te verslaan zijn. Wij hebben daar echter wel al een keer gewonnen, dus het is mogelijk. Maar het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd.”