Eerste overwinning dames Targos Bevo Hc 

De dames van Targos Bevo Hc hebben zaterdagavond na een bloedstollende eindfase de eerste winst van dit seizoen weten te behalen.

Zonder de geblesseerde Romy van Ratingen (ze liep afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen BSAC een knieblessure op) maar met Linda /d Broek en Inge van Velthoven was er de ploeg van trainer Osvaldo Gomes alles aan gelegen om na 4 nederlagen eindelijk eens een wedstrijd te winnen. Er werd vanaf het begin van de wedstrijd goed verdedigd en ook aanvallend liep het met name in de eerste helft goed. Nadat Bentelo nog op voorsprong was gekomen (1-2,2-3 en 3-5) was het echter Bevo wat het initiatief in de wedstrijd overnam. Bevo scoorde liefs 6x achter elkaar (9-5) en leek de wedstrijd in een vroeg stadium al te beslissen. Na ruim 20 minuten spelen was het de goed spelende Lieke Rademakers die het verschil naar 6 doelpunten bracht(14-8). Een mindere fase van Bevo zorgde ervoor dat de rust werd bereikt met een 14-11 tussenstand.

 

In de 2e helft was het spel beduidend minder maar de spanning daarin tegen des te groter. Het was Inge van Lankveld die het eerste doelpunt voor Bevo in de 2de helft wist te scoren (15-12) echter na 10 minuten spelen stond het weer gelijk (16-16). Onder aanvoering van Linda v/d Broek (ze scoorde in deze fase 4 van de 6 doelpunten) wist Bevo echter weer op voorsprong te komen (22-18). Toch zag Bentelo kans om 3 minuten voor tijd weer langs zij te komen (22-22). Nadat Inge van Velthoven 1 minuut voor tijd Bevo weer op voorsprong had gezet was het Imke van Mierlo die met een schitterende redding 15 seconde voor tijd er voor zorgde dat de beide punten in Panningen bleven. Uiteindelijk was het Nadia El Foul die in de allerlaatste seconde de eindstand bepaalde op 24-22.

De doelpunten voor Targos Bevo Hc werden gemaakt door Lieke Rademakers 5, Linda v/d Broek 5, Inge van Velthoven 5, Inge van Lankveld 3, Nikki Budai 2, Fenna Kessels 2, Ilya Belgareh 1 en Nadia El Foul 1.