Eenvoudige zege Bevo 

Monsterscore blijft uit tegen Tachos: 20 - 34 

Targos Bevo Hc heeft zaterdagavond in de eredivisie een gemakkelijke zege geboekt op Red-Rag Tachos. In Waalwijk werd het 20 - 34.

Foto: Gunther Robbrecht

Rode lantaarndrager Tachos wist twee weken geleden in eigen huis onverwacht te winnen van Volendam. Een nieuwe stunt zat er geen moment in. “Het was een eenvoudige overwinning, met veertien doelpunten verschil”, blikte Vlijm terug. “De eerste helft speelden we prima. De tweede helft waren we wat slordig in de afwerking.”

 

Speeltijd

Bij rust zag het er naar uit dat de ploeg van coach Martin Vlijm veertig doelpunten of meer zou scoren. Met een ruststand van 20 - 8 was de wedstrijd toen al gespeeld. Alle spelers van Bevo kregen vervolgens volop speeltijd. Dat leidde wel tot het missen van meer kansen. Beide doelmannen waren de beste spelers op het veld. Voor rust keepte Mark van den Beucken, na rust Bart Ravensbergen.

 

Beker

Donderdag speelt Bevo in de halve finale om de beker thuis tegen Aalsmeer. Zaterdag staat in De Heuf de competitiewedstrijd tegen Volendam op het programma.

Vlijm: “Donderdag is een hartstikke belangrijke wedstrijd. Als we winnen dan staan we in de finale. Minstens net zo belangrijk is de wedstrijd tegen Volendam. Want ook die finale willen we halen.”

 

Tussen beide wedstrijden zitten maar twee dagen rust. Volgens de trainer is dat geen probleem. “Dat hoort erbij. Als je prijzen wilt winnen, dan is het gevolg dat je op een gegeven moment veel wedstrijden moet spelen. Dat doe ik liever dan thuis op de bank zitten. Voor Volendam geldt trouwens hetzelfde. Die spelen donderdag de halve finale tegen Lions en zaterdag tegen ons.”

 

Hurry Up

Naaste concurrent Hurry Up - de ploeg uit Zwartemeer staat derde met drie punten achterstand op Bevo - speelt zaterdag in de competitie uit tegen Aalsmeer. Vlijm verwacht niet dat Hurry Up steken laat vallen in de bloemenstad. “Het is een goede ploeg. Het blijft spannend. Wij moeten onze wedstrijden zien te winnen. Ik denk dat de finaleplaats beslist wordt in de uitwedstrijd tegen Hurry Up.”

 

Doelpunten: Merijn Haenen (zeven), Dario Polman (zes), Jeroen van den Beucken (vier), Pim Augustinus en Dennis Vlijm (drie), Max de Lange, Rik Elissen, Toon Leenders, Sonni de Jonge en Niek Jordens (twee) en Bram Knippenbergh (één). Tijdstraffen: Niek Jordens (één).