Eenvoudige zege Bevo 

E & O met 32 - 14 verslagen in de De Heuf 

Targos Bevo Hc heeft zondagmiddag Oosting E & O op eenvoudige wijze verslagen met 32 - 14. De ruststand in De Heuf bedroeg 14 - 6. Bevo verzuimde in de beginperiode om ruimer afstand te nemen van E & O. De thuisploeg liet snel aanvalsspel zien, maar was slordig in de afronding.

Foto: Ebisch media

Daardoor kon de ploeg uit Emmen terug in de wedstrijd komen. Na ruim zestien minuten scoorde de tegenstander zowaar 7 - 6.

 

Dat was het moment voor Bevo om orde op zaken te stellen. E & O wist het volgende half uur nog slechts drie keer te scoren. Bevo zette daar veertien doelpunten tegenover. Van een wedstrijd was toen geen sprake meer. De thuisploeg liet daarna de teugels een beetje vieren, zodat E & O toch nog met een acceptabele nederlaag huiswaarts kon keren.

 

Coach Martin Vlijm toonde zich na afloop tevreden over zijn ploeg, zij het met een kanttekening. “Als je in de aanval bent, dan moet je zuiniger op de ballen zijn. We schoten een paar keer te snel en te onnauwkeurig. Dan sta je nog te verdedigen. De dekking stond wel weer goed. Veertien doelpunten tegen is niet veel.”

 

Komend weekend speelt Bevo niet. Een week later staat de ontmoeting met Red-Rag Tachos op het programma. Vlijm: “Zoals het er nu naar uitziet moeten we nog vier keer winnen, willen we de finale halen. Over het doelgemiddelde hoeven we ons geen zorgen te maken. Hurry Up is door de zege op Volendam nog onze enige concurrent op papier.”

 

Achteraf betreurt de coach dat de wedstrijd tegen E & O op zondagmiddag plaatsvond. De Heuf puilde niet uit met handbalfans. “Het was goed weer. Dan ga ik ook niet in een sporthal zitten. Zeker niet als je weet dat Bevo wint”, aldus de trainer.

 

Vlijm vertrekt woensdag met Oranje naar Portugal voor een trainingsstage van vier dagen. Dario Polman, Pim Augustinus en Toon Leenders vergezellen de assistent-coach van Joop Fiege. Nederland speelt twee keer tegen Portugal en één keer tegen Slowakije.

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken en Merijn Haenen (zeven), Pim Augustinus en Rik Elissen (vier), Dario Polman (drie), Sonni de Jonge en Max de Lange (twee), Dennis Vlijm, Niek Jordens, Gergo Lovas en Toon Leenders (één).

 

Op de foto: Merijn Haenen, hij scoorde zeven doelpunten voor Bevo.

Foto Ebisch Media