Voorbeschouwing Herpertz Bevo Hc – OCI LIONS.  

Voorbeschouwing Herpertz Bevo Hc – OCI LIONS.

We blikken vooruit met spelverdeler Dario Polman.

 

Allereerst hoe bevalt het om weer terug te zijn in Panningen?

Ik kan niet anders zeggen dat ik hier uitstekend op mijn plek zit.

Voorbeschouwing Herpertz Bevo Hc – OCI LIONS.

Naast het sportieve, werk ik hier ook aan mijn maatschappelijke carrière. Een Bevo sponsor heeft voor mij en Robin Jansen een bedrijf opgericht waar ik met veel plezier voor werk. Daarnaast ben ik nog handbaltrainer op het Valuascollege in Venlo. Ik geef training aan de talenten van de topklas. Op handbalgebied moet Bevo uitstralen dat ze graag bij de bovenste ploegen wil spelen. Ondanks dat ik de grote stad wel mis is Panningen een goed alternatief qua woonomgeving. Daarbij is Bevo gewoon een fantastische club, ik voel me hier echt op mijn plek.

 

Afgelopen zaterdag won Bevo de lastige uitwedstrijd van JMS Hurry-up. Blik eens kort terug?

Wedstrijden in Zwartemeer zijn altijd lastig. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en namen eigenlijk direct een voorsprong van een paar goals. Hier hebben wij eigenlijk de gehele wedstrijd van geprofiteerd. Conditioneel waren wij beter dan zij. Ondanks dat het geen bijzonder goede wedstrijd van ons was, pakten wij wel de winst. Dan kan het mij niet schelen hoe, als we maar winnen. Dit was echt een overwinning op karakter.

 

Zaterdag komt Lions op bezoek. Zin in?

Tuurlijk, ik heb zin in alle wedstrijden, maar wedstrijden tegen LIONS zijn altijd wel speciale en bijzondere potjes. Er zullen ongetwijfeld veel mensen op de tribune zitten. Als ons fanatiek thuispubliek en Tifosi er voor de volle 100% achter staan verwacht ik een gave ambiance. Dat helpt je als speler enorm. Ik heb altijd gezegd, mooi dat deze clubs er zijn. Het liefst speel ik iedere week een derby.

 

 

Wat verwacht je van de wedstrijd. Wat is het plan van Bevo?

Het is altijd lastig te voorspellen hoe een wedstrijd verloopt. Maar ik verwacht een fysieke pot met snel handbal en twee tot op het bot gemotiveerde ploegen. Het plan van Bevo is simpel: Winnen.

Wij moeten uitgaan van eigen kracht. We zullen wel zien wat de stand is na 60 minuten.

 

Wat is jouw persoonlijke doelstelling met Herpertz Bevo Hc dit jaar?

Wij willen net als de andere ploegen meedoen voor de bovenste plekken. Alleen kijken wij nooit verder dan de eerstvolgende wedstrijd. Bevo is geen ploeg die even wedstrijden makkelijk in winst omzet, wij moeten het hebben van “heel veel arbeid leveren”, iedere wedstrijd weer. Wel is Bevo zeker een ploeg om rekening mee te houden. We zijn pas 6 wedstrijden onderweg dus het is lastig te zeggen waar we nu staan. Een van de hoofddoelen is om bij de 4 beste Nederlandse ploegen te horen in de BeneLeague, alleen dan kom je in aanmerking voor het spelen om het landskampioenschap. Als wij de Final 4 van de BeneLeague halen zal dat geweldig zijn, maar er zijn meer kapers op de kust. Wij zullen hier hard voor strijden. Dit betekent dus dat wij geen wedstrijd mogen verzaken. Het zal spannend blijven tot de laatste wedstrijd. Maar onze start is prima.

 

 

Nog advies voor de supporters van Bevo ?

Kom zoveel mogelijk in het geel ( doe je Tifosi shirtje aan ). Moedig de ploeg aan en maakt er ook op de tribune een groot handbalfeest van. Wat dat betreft vind ik het jammer dat er nog steeds te weinig media-aandacht is van de Limburgse of landelijke TV. Waar blijven jullie met de samenvattingen ? Handbal is echt een supergave sport om in beeld te brengen. Tegen L1 wil ik zeggen: De nummer 1 tegen de nummer 3! Beiden uit Limburg!! Daar moet toch een uitgebreide samenvatting van komen op bijvoorbeeld L1 TV. Het handbal kan echt beter gepromoot worden, dat heeft onze sport nodig!

 

 

Aanvang: 20.00

Scheidrechters: F. van de Beek en N. Egberts.

Waarnemer: E. v. Eck

Locatie: Sportarena de Heuf

 

Wedstrijd is live te zien via www.fanseat.com