Een overzicht: Wie wordt de vierde BENE-League Final4 deelnemer 

Enkele dagen voor de laatste speeldag van de BENE-League gespeeld gaat worden mogen we wel constateren dat deze competitie alles waarvoor ze is opgezet waar heeft kunnen maken. Tot op de laatste speeldag is nog weinig beslist ook al zijn OCI-LIONS, United Tongeren en Hubo Initia Hasselt al zeker van deelname aan de finale4. Wie welke plaats in de in

eindrangschikking gaan innemen staat echter nog steeds niet vast.

 

De aandacht komend weekend gaat vooral uit naar welke ploeg als nummer vier naar de Final4 gaat want dat is ook nog niet duidelijk. Daarvoor komen nog vier ploegen in aanmerking die ook nog eens tegen elkaar spelen. Targos Bevo Hc, KV Sasja United, Kras Volendam en QubiQ Achilles Bocholt.

 

Targos Bevo Hc – QubiQ Achilles Bocholt

De Handballers van Bevo hebben het zelf in de hand zijn staan vierde en hebben twee punten voorsprong op Sasja, Volendam en Bocholt. Als de Nederlandse kampioen zaterdag zijn wedstrijd tegen Bocholt wint dan zijn zij zeker van deelname aan de Final4.

Bocholt heeft ook nog grote belangen en echter ook nog een kans om zich voor de final4 te plaatsten al zijn ze dan wel afhankelijk van de wedstrijd tussen Sasja en Volendam. Als Bocholt zelf wint van Bevo en Sasja en Volendam spelen gelijk dan is Bocholt de lachende vierde. Wint Bocholt, maar ook Sasja of Volendam wint dan is Bocholt uitgeschakeld en gaat de winnaar van Sasja tegen Volendam door.

Voor Bocholt staat echter ook nog eens de eindrangschikking van de BENE-League centraal. Als nummer drie van de Belgische ploegen krijgen je twee bonus punten voor de Belgische nacompetitie en als nummer vier slechts één. Bij een nederlaag tegen Bevo blijft Sasja voor Bocholt in het eindklassement dus voor de ploeg van Stan Backus nog een belangrijke reden om te willen winnen in Panningen en dan te hopen dat Sasja in ieder geval niet wint.

 

Bart Ravensbergen

We vroegen dan aan doelman Bart Ravenbergen van Bevo wat hij verwacht dat het zaterdag gaat worden. “Allereerst verwacht ik een volgepakte hal in Panningen een spannende wedstrijd en twee ploegen die vechten voor hun laatste kans. Voor Bocholt staat er echter nog meer op het spel, dus we zullen op ons best moeten zijn om de punten in Panningen te houden. Ik denk dan ook dat het een mooi duel gaat worden dat op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Wanneer wij met dezelfde beleving als de vorige week tegen Hasselt spelen en met vertrouwen spelen, dat wij de laatste weken hebben opgedaan, dan denk ik dat wij een goede kans maken op een goede eindresultaat en ons dus kwalificeren voor de Final4”.

 

Roel Valkenborg

Ook vroegen we aan Bocholt opbouwer en topschutter met 89 doelpunten in de BENE-League Roel Valkenborg wat zijn verwachtingen zijn voor komende zaterdag. “Natuurlijk gaan wij er nog voor, zolang er nog een kleine waterkans is vind ik dat je er altijd voor moet gaan. Het zou super leuk zijn als we zaterdag winnen en dan na de wedstrijd te horen krijgen dat Sasja tegen Volendam gelijk geëindigd is. Maar natuurlijk is die kans heel klein en moeten we er vooral zelf voor zorgen dat wij onze wedstrijd winnend gaan afsluiten om toch nog dat ene punt voorsprong te krijgen op Sasja wanneer wij aan de play-off gaan beginnen. maar ja ook daarvoor zijn wij afhankelijk van wat Sasja doet”.

 

KV Sasja United – Kras Volendam

Ook de handballers van Sasja en Volendam kunnen zich nog plaatsten voor de Final4 alleen zijn zij afhankelijk van het resultaat bij Bevo tegen Bocholt. Wanneer Bocholt wint dan hebben beide ploegen nog een kans zich te plaatsen. De gene die deze ontmoeting zaterdagavond wint gaat op basis van een beter doelsaldo over Bevo en Bocholt heen en plaatst zich dan voor de Final4. In deze situatie maakt het niet uit wie er dan wint. Zowel Sasja als Volendam hebben een veel beter doelsaldo dan Bevo en Bocholt. Zoals als eerder al werd gezegd, als beide ploegen gelijkspelen dat kunnen beide teams zich niet plaatsen dan gaat de uitslag van de wedstrijd tussen Bevo en Bocholt bepalen wie er door gaat.

Voor Sasja staat ook een extra bonuspunt op het spel. De ploeg uit Antwerpen blijft bij een nederlaag sowieso voor Bocholt staan als Bocholt ook verliest maar als men verliest en Bocholt wint dan wordt men de vierde Belgische ploeg en krijgt men maar een bonuspunt voor de nacompetitie en Bocholt twee.

 

Jeffery Jacobs

We vroegen aan de huidige topscorer van de BENE-League met 112 doelpunten Sasja opbouwer Jeffery Jacobs hoe hij naar de huidige situatie kijkt en wat hij verwacht gezien vanuit het perspectief van Sasja . “Wij zijn ons ervan bewust dat de kans op het spelen van de Final4 afhangt van wat Bevo doet tegen Bocholt. Wij zullen dan ook gewoon nog vol voor de winst gaan. Het is wel zo dat wanneer wij winnen zaterdag van Volendam en Bocholt van Bevo wij ook voor Bocholt komen te staan wat met het oog op de eigen competitie toch ook een kleine bonus geeft van een extrabonuspunt voor de play-offs. Wij zullen dus proberen te winnen en dan moeten we na afloop maar zien wat de andere ploegen hebben gedaan. Daar moeten we pas na de wedstrijd mee bezig zijn. Eerst maar proberen zelf te winnen van Volendam wat al een hele klus zal zijn”.

 

Jorn Smits

Aan de topscorer van Volendam met 76 doelpunten Jorn Smits vroegen we ook hoe hij naar de wedstrijd van komende zaterdag kijkt en dat ze het zelf niet meer in de hand hebben. “We hebben het inderdaad niet meer in eigen hand. Er is theoretisch nog een kans maar die is heel klein. Desalniettemin zullen wij vol voor de winst moeten gaan spelen tegen Sasja, dat is het enige wat we in deze situatie nog kunnen doen en daarna hopen dat de andere wedstrijd tussen Bevo en Bocholt zondanig eindigt dat wij ons nog kunnen plaatsen voor de final4”.