Duur puntverlies voor de dames B2  

Soms wil je als coach een wedstrijd wel eens opnieuw spelen. Vandaag was zo'n dag dat je de wedstrijd nog eens dunnetjes over wilt doen. De tegenstander Handbal Venlo, onderaan de ranglijst bengelend, moest vandaag verslagen worden.

De meiden van Bevo waren er klaar voor om stevig aan de wedstrijd te beginnen. We zullen dat varkentje wel eens wassen. Echter tegen een makkelijkere tegenstander loert altijd de onderschatting om de hoek. Maar het liep heel anders dan dat de dames gepland hadden.

 

Veel te veel afspeelfouten, slordigheden en balverlies voeren de boventoon in het eerste kwartier van de eerste helft. Na dit kwartier kwamen de dames van de B2 beter in het spel en al snel stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Een ruststand van 4-10 was zeker terecht en nu was het zorg om dit door te zetten en uiteindelijk een hoge score mee naar huis te nemen. Handbal Venlo begon uitstekend aan de tweede helft en kwamen langzaam maar zeker dichterbij. Doordat de dames een aantal kansen miste of zelfs pech hadden met afronden sloop de vertwijfeling er steeds meer in. Daar tegenover kwamen de dames van Handbal Venlo door hun vechtlust steeds beter in het spel. Ook de 6- nul verdediging van Handbal Venlo speelde niet in het voordeel van Bevo. De minuten tikte weg en de Bevo dames zagen snel de voorsprong slinken. Met nog maar een paar minuten te spelen op het scorebord en een gelijke stand van 13-13 werd het nog heel spannend voor beide partijen. Een break van Bevo die afgefloten werd voor zogenaamd de bal verkeerd meenemen, een slordige aanval van Venlo, weer balverlies door Bevo. Het ging in deze twee minuten snel op en neer. Beide teams konden hun hoofden niet koel genoeg houden om er een overwinning uit te slepen. De eindstand van 13-13 was een verdiend punt voor Venlo en een zuur verlies punt voor de dames van Bevo.

 

(Wo)man of the match: Bente Korsten