Duitse doelman Markus Hammerschmidt naar Targos Bevo HC 

De Duitse doelman Markus Hammerschmidt (26) speelt met ingang van komend seizoen voor Targos Bevo Hc. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen, met de intentie voor een verblijf van meerdere seizoenen.

Dat heeft teammanager Danny van Katwijk bekendgemaakt.

Hammerschmidt speelt momenteel voor Grossburgwedel, een ploeg uit de derde liga noord in Duitsland. Daarvoor kwam hij twee seizoenen uit voor het tweede team van SC Magdeburg, waarbij hij tevens de derde keeper was van de hoofdmacht van SC Magdeburg, dat uitkomt in de 1. Bundesliga. Hammerschmidt begon zijn handballoopbaan bij het gerenommeerde Gummersbach, waar hij in alle jeugdteams speelde. “Ik zie Bevo als een nieuwe uitdaging”, zegt de nieuwe aanwinst. “Ik hoop met Bevo successen te boeken in de BENE-League en in de competitie.”

 

Positief beeld

Aan een proeftraining bij Bevo heeft Hammerschmidt een positief beeld over de vereniging overgehouden. “Iedereen die ik heb gesproken, was heel aardig tegen mij. Bevo is een echte vereniging. Dat zoveel vrijwilligers de club helpen vind ik heel bijzonder.”

 

Markus gaat bij Bevo handballen combineren met zijn studie economie. Hij komt hier in de buurt wonen. Waar precies is nog niet bekend. “Het studiemateriaal krijg ik thuisgestuurd. Alleen voor tentamens moet ik naar school in Düsseldorf.”