Dramatisch slot voor Eurotech Bevo Hc 

Tegenover elkaar in sporthal De Heuf stonden afgelopen zaterdag twee ploegen die hunkerden naar een overwinning. Zowel FIQAS/Aalsmeer, als Eurotech Bevo Hc zijn het seizoen niet zo best gestart en hadden daarom dringend behoefte aan een succesje.

Omdat het verleden heeft aangetoond dat beide ploegen elkaar goed liggen, beloofde het duel tussen de nummers 7 en 8 van de ranglijst een spannende, interessante aangelegenheid te worden. De vele toeschouwers die met deze gedachte naar Panningen waren gekomen, werden op hun wenken bediend. 60 Minuten lang was er sprake van spanning en spektakel, onder leiding van de prima fluitende broers Geraets, met een onwaarschijnlijk slot als toetje. Bij aanvang van het duel was er van spanning echter nauwelijks sprake. Na via Lukas Koppes de score geopend te hebben, moest de thuisploeg immers lange tijd toezien hoe Aalsmeer het spel dicteerde en snel een ruime voorsprong nam. De Noordhollanders profiteerden daarbij optimaal van technische fouten en een slappe afwerking bij de Bevo-aanvallers. Het bood hen uitgelezen kansen om hun sterke wapen, de snelle tegenaanval, in te zetten. Nadat de watervlugge Robin Boomhouwer in de achtste minuut de stand op 1-5 had gebracht, vond Bevo-coach Piotr Konitz het tijd voor een time-out. De minuut voor rust, bezinning en herhaling van eerdere afspraken miste zijn uitwerking niet. Ondermeer via 3 treffers van Merijn Haenen kwamen de Heldenaren weer snel in het spoor van de gasten. Na een kwartier stond een 6-7 tussenstand op het scorebord en lagen de kansen weer open. Toch was het nog steeds Aalsmeer dat de wedstrijd domineerde. Steeds nam de jonge ploeg van coach René Romeijn een voorsprong, 6-9, 9-11 en 10-13. Steeds was het echter ook weer Bevo Hc dat zich terugknokte, 8-9, 10-11 en 13-13. Aan het einde van de eerste was het zelfs de thuisploeg die voor het eerst sinds lange tijd het heft in handen nam. Met zijn vierde treffer in korte tijd leek Jeroen van den Beucken zijn ploeg met een voorsprong naar de rust te dirigeren, 14-13. Zover kwam het echter niet. Opnieuw slopen fouten in het Bevo-spel, waardoor Aalsmeer weer zijn gevreesde counter-taktiek kon inzetten en de ruststand op 14-15 kon bepalen.

 

Zo onopvallend als de doelmannen in het eerste bedrijf waren geweest, zozeer stonden ze in het spotlicht toen de tweede helft van start ging. Allereerst was het Thijs van Leeuwen, die met uitstekende reddingen, de Bevo-mannen de gelegenheid bood een 16-15 voorsprong te nemen. Kort daarop was het Aalsmeer-doelman Jeffrey Groeneveld die diezelfde Thijs van Leeuwen vanaf grote afstand wist te verschalken, 19-19. Het gebeurde in een fase dat de spanning om te snijden was in sporthal De Heuf. Beide ploegen gaven elkaar geen strobreed toe. Elke voorsprong werd binnen korte tijd beantwoord met de gelijkmaker. Rond de 40e minuut leek daar voor het eerst verandering in te komen. Met een prima schot wist Geert van de Goor de bal achter doelman Groeneveld te deponeren en Bevo Hc op een 23-21 voorsprong te brengen. De Heldenaren leken gereed om de genadeklap toe te dienen. Een ongelukkige tijdstraf gooide echter roet in het eten. Aalsmeer profiteerde optimaal van de man-meer situatie en manoeuvreerde zichzelf in een ideale situatie. Geholpen door nog een tijdstraf voor de Bevo-mannen, kwamen de gasten via een benutte strafworp op 23-25. De thuisploeg leek te wankelen, maar sloeg razendsnel terug. Gesteund door het enthousiaste thuispubliek, zorgden Merijn Haenen en Osvaldo Gomes na 50 minuten weer voor evenwicht, 25-25. De spanning steeg naar het kookpunt en het publiek moest meermaals de adem inhouden. Prima aanvalscombinaties en onbegrijpelijke missers wisselden elkaar namelijk in hoog tempo af. Meer en meer verschenen de doelmannen in het blikpunt. Aalsmeer-doelman Jeffrey Groeneveld verrichtte bij tijd en wijle fabelachtige reddingen en ook zijn ‘tegenover’ Thijs van Leeuwen was uitstekend op dreef. Voeg daarbij de vanaf de bank hartstochtelijk coachende Bevo-doelman Bart Leenen, die eerder maar liefst 3 strafworpen om zeep wist te helpen, en het zal duidelijk zijn dat de aanvallers het niet eenvoudig hadden. Toen na 59 en een halve minuut Merijn Haenen toch wist te scoren en beide ploegen 30 treffers achter hun naam hadden staan, leken de coaches zich te verzoenen met een gelijkspel. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Nog één keer zou echter een doelman in blikpunt verschijnen. In de allerlaatste seconde mochten de gasten immers nog een vrije worp nemen. Recht voor het doel maakte één van de Aalsmeer-spelers zich klaar om met een knikworp de bal langs de 5-mans muur te sturen. Zijn teamgenoot Stefan Geleijn had echter andere plannen. Hij nam de bal van hem over, zette zijn vizier op scherp en wierp de bal, onhoudbaar voor de Bevo-doelman, met dodelijke precisie in de uiterste hoek. 30-31. Totale ontreddering aan Bevo-zijde. Opnieuw had de ploeg, net als eerder tegen E&O, in de slotfase een gunstig resultaat uit handen gegeven. Nog steeds was de Bevo-equipe daardoor puntloos voor eigen publiek.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 8; Pim Augustinus 6; Jeroen van den Beucken 5; Geert van de Goor, Ron Klemann 3; Roel Leenen 2; Lukas Koppes, Nick de Kuyper en Osvaldo Gomes 1.