Dorp & Duel beslist bij Targos Bevo Hc 

PEEL & MAAS – Op woensdagmiddag 17 juni vond de prijsuitreiking van KERNgezond Dorp & Duel plaats. Tien teams hebben in de laatste 2,5 maand een sportieve strijd gestreden tegen elkaar op het gebied van sporten, dorpbijdragen en fair-play.

Op 17 juni waren de laatste punten te verdienen en viel de beslissing in het voordeel uit van de Onverslaanbare Cool Kids uit Maasbree.

 

De afgelopen tijd hebben de teams punten kunnen verdienen met het sporten bij Vc Peelpush (volleybal) en ZVV Beringe (zaalvoetbal) en afgelopen woensdag was de laatste sportmiddag bij Targos Bevo Hc (handbal). Maar ook scoorden zij punten door zich sportief te gedragen tijdens en rondom de wedstrijden. Ook het correct dragen van het tenue, dat beschikbaar werd gesteld door de partners van KERNgezond Dorp & Duel, leverde punten op. Het laatste onderdeel waarop de teams punten scoorden waren de dorpbijdragen. De teams organiseerden samen met hun KERNgezond Coach, één of twee maatschappelijk stagiair(es) vanuit het Bouwens van der Boijecollege, verschillende activiteiten waarbij ze andere doelgroepen in het dorp ontmoetten. Zo werden er verschillende spelmiddagen in verzorgingstehuizen gedaan, werd er met verstandelijk beperkten hapjes gemaakt voor een feest, werd er met kleine kinderen gesport en zo nog veel meer.

 

Naast deze activiteiten scoorden de kinderen nog meer punten tijdens een themabijeenkomst over gezonde voeding, door aanwezig te zijn bij de clinics van de topsportverenigingen en door een tweetal Facebook-acties.

 

Op 17 juni werden dus de laatste punten verdeeld. Uiteindelijk waren het de Onverslaanbare Cool Kids die met de eerste prijs aan de haal gingen. Hiermee troefden ze de Meijelse Boys (2de plaats) en De Baarlose Achters (3de plaats) net af. Naast een grote beker ontvingen de winnaars een VIP-arrangement bij Targos Bevo Hc, de Meijelse Boys gaan als VIP worden behandeld bij Vc Peelpush.

 

Uit de reacties bleek dat alle teams het een enorm leuk project hebben gevonden waarbij ze zich enorm hebben ingezet tijdens de dorpbijdragen en het sporten. Er was dan ook een groot applaus voor de partners Wonen Limburg, Antares, Woningstichting Kessel, Rabobank Peel Maas en Leudal, Gemeente Peel & Maas, Sport-Company, Bouwens van der Boijecollege, Vc Peelpush, Targos Bevo Hc en ZVV Beringe, Vorkmeer, PadXpress en Hoera Kindercentra