Doelman Mark van den Beucken terug op eigen bodem 

PANNINGEN - Mark van den Beucken keert volgend seizoen terug naar Herpertz Bevo Hc. De doelman komt over van de Duitse Bundesligaclub TBV Lemgo.

De 21-jarige doelman vertrok twee jaar geleden naar Lemgo, draaide daar een goed eerste jaar en debuteerde in de Bundesliga. “Ook dit seizoen ontwikkelde ik me goed, maar zat ik minder vaak bij de selectie dan een jaar eerder. De andere twee doelmannen bleven fit en deden het prima waardoor er voor mij minder kansen kwamen.” De tweede Bundesligaclubs Eintracht Hagen en Nordhorn-Lingen informeerden en Lemgo wilde graag dat hij zou verlengen. Ook toonde FC Barcelona Handbol opnieuw belangstelling. De club waar hij in de zomer van 2015 op stage was. “Dat kwam als een verrassing. Ze hadden mij opnieuw bekeken en zochten een derde keeper voor het eerste team. Het plaatje zag er goed uit, maar uiteindelijk liep het financieel mis en kozen ze voor een Spaanse jongen.”

 

Mark ondervond dat het lastig was om een club in de Tweede Bundesliga te vinden. “Vorig jaar had ik drie aanbiedingen uit de Tweede Liga, maar liet Lemgo me niet gaan. Je moet ook net geluk hebben dat er ergens een plekje vrijkomt.” Mark heeft nu besloten om niet bij te tekenen bij Lemgo omdat hij te weinig perspectief ziet. “Ik zou dan weer derde doelman worden omdat de twee andere keepers nog een contract hebben. Daarnaast heeft het tweede team veel kwaliteit ingeleverd en voor komend seizoen ziet het er niet beter uit.” Vandaar zijn keuze voor een terugkeer naar Herpertz Bevo Hc. “De BENE-League is een sterke competitie waar je wekelijks moet presteren. Het was de beste keuze die ik kon maken, en een stap om mezelf verder te ontwikkelen”, legt hij uit. “Ik heb bij Bevo Hc nog niet kunnen laten zien wat wilde laten zien.” Mark wordt in Panningen herenigt met zijn broers Nick en Jeroen, en zet zijn ambities niet opzij. “Die zijn er nog steeds en blijven er ook. Een doelman is in het handbal een belangrijke positie en ik ben nog jong. Ik heb vertrouwen dat er bij Herpertz Bevo Hc ook volgend jaar weer een goed team staat dat mee kan doen om de prijzen. Ik denk dat deze stap de juiste is.”