Doelman Bart Ravensbergen naar Eurotech Bevo Hc 

Zijn loopbaan als handballer begon ooit in Voorschoten. Bij HVV ’70 speelde hij tot zijn 17de en maakte daarbij deel uit van een bijzonder sterke lichting. Zo sterk dat dit grotere clubs in de regio niet kon ontgaan. Gevolg was dat het hele team deels naar Hellas en deels naar Hercules verkaste.

Inmiddels komt hij al weer 3 jaar uit voor de Hellenen, die een prima seizoen in de eerste divisie beleefden en nu aan de vooravond staan van een belangrijke tweestrijd. In een dubbele ontmoeting op 25 mei en 1 juni is de tegenstander … uitgerekend Hercules. Dit weerzien van veel voormalig HVV-ers kent als inzet een plaats in de eredivisie. Voor één van de spelers is die plaats op het hoogste niveau inmiddels al verzekerd. In het nieuwe seizoen zal Hellas-sluitpost Bart Ravensbergen deel gaan uitmaken van de selectie van Eurotech Bevo Hc. Dat betekent voor de 20-jarige doelman een weerzien met de hal waar hij zijn tot dusver grootste successen vierde. In januari van dit jaar maakte hij immers deel uit van de Jong Oranje-equipe, die een historische kwalificatie voor het aanstaande WK in Bosnië-Herzegovina wist af te dwingen. Met name in de beslissende wedstrijden tegen IJsland en Oekraïne vervulde hij een glansrol en kreeg met uitstekende reddingen het publiek veelvuldig op de banken. In het komende jaren hoopt hij opnieuw dergelijke hoogtepunten in sporthal De Heuf te beleven en op termijn in de gelegenheid te komen om in het buitenland van handbal zijn beroep te maken. Om dat doel te bereiken wil hij zich stapsgewijs verder ontwikkelen en ziet daarvoor bij Bevo Hc uitstekende mogelijkheden. Onder leiding van trainer/coach Martin Vlijm en in een team van diverse spelers met Oranje-ervaring wil hij een bijdrage leveren om van opleidingsploeg Bevo Hc weer een echte topploeg te maken.

 

Met de komst van Bart Ravensbergen heeft Eurotech Bevo Hc een oplossing gevonden voor het vertrek van Lukasz Wasilek, die net als zijn landgenoot Dariusz Sramkiewicz is teruggekeerd naar Polen.