Degradatiezorgen nemen toe voor dames Eurotech Bevo Hc 

Door een verdiende nederlaag tegen mede degradatie kandidaat GIBO Kwiek Raalte hebben de dames van Eurotech Bevo Hc zich zelf een slechte dienst bewezen en komt degradatie naar de eerste divisie steeds dichter bij.

Toch is er nog steeds kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen maar dan zullen de laatste 5 wedstrijden wel met meer inzet en beleving gespeeld dienen te worden.

In de eerste helft leek er nog niet zoveel aan de hand. Wel werd er aanvallend slordig met de kansen omgegaan en werden er verschillende open doelkansen gemist. Via tussenstanden van 2-3 en 6-6 stond het na 20 minuten weer gelijk 9-9. Toch wist Kwiek weer 3 doelpunten uit te lopen, 9-12 en 11-14 en was het Inge van Velthoven die met haar doelpunt een russtand van 12-14 op het scorebord zette. De eerste 10 minuten van de 2de helft zakte de dames van Eurotech-Bevo Hc compleet door het ijs. Mede door 2 tijdstraffen kort achter elkaar kon Kwiek gemakkelijk uitlopen van 13-15 naar 13-21. Het geloof om de wedstrijd nog om te keren was er niet meer waardoor er uiteindelijk met 17-28 verloren werd.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 5 Tatjana v/d Broek 4 Michelle Smits 2 Aicha Chida 2 Cindy Rooijakkers 1 Linda v/d Broek 1 Ingrid Janssen 1 en Harma van Kreij 1