‘De play-offs gebruiken als voorbereiding op volgend seizoen’ 

Voor de dames van Targos Bevo HC wacht zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Eindhoven wacht PSV. De bovenste plek in de play-offs is inmiddels alleen nog in theorie haalbaar, maar de nummers één en twee, respectievelijk Borhave en Fortissimo, komen wel nog naar Panningen. Lieke Rademakers ziet in die laatste wedstrijden het begin van de voorbereiding voor volgend seizoen.

Zo, een weekje rust gehad. Is dat een voordeel of raak je dan uit je ritme?

Lieke Rademakers: “Ik denk dat het hele team wel toe was aan wat rust. We hebben ook niet zaterdag nog getraind ofzo, maar echt rust gehad. We hebben ook een pittig seizoen gedraaid en verschillende meiden hadden last van wat pijntjes. Het was dus wel goed dat we een weekendje vrij hadden.”

 

Wat verwacht je van wedstrijd tegen PSV?

“Het wordt een spannend duel. Het wordt de vierde keer dat we tegen ze spelen dit seizoen en telkens waren we aan elkaar gewaagd. Twee keer verloren we en één keer werd het gelijk. Nu willen we ze terugpakken. Ik denk dat we de tweede plek nog kunnen halen, al gaan we het wel zwaar krijgen.”

 

Jullie zijn zo goed als uitgeschakeld voor de eerste plek in de play-offs, had je er meer van verwacht?

“Nee, ik had er eigenlijk niet meer van verwacht. We begonnen met een redelijk nieuw team, dus dat was wel even wennen. Ik denk dat we het nog netjes gedaan hebben door de play-offs te halen. We kunnen de overige wedstrijden nu gebruiken als voorbereiding op volgend seizoen. Het is jammer dat we zo laag staan, maar we doen hier nu wel extra ervaring op.”

 

Wat is nu jullie doelstelling?

“Uiteraard is het seizoen op een zo leuk mogelijke manier afsluiten de bedoeling. Ik denk ook dat we tegen Fortissimo en Borhave kans hebben. Ondanks dat we vrijwel uitgeschakeld zijn voor de eerste plek kijken we wel nog naar de ranglijst en hebben we het erover bij trainingen. We weten waar iedereen staat en wat de belangen zijn. We willen natuurlijk wel zo hoog mogelijk eindigen.”