De Heuf decor voor duels om Supercup 

Sporthal De Heuf in Panningen vormt zaterdag het decor voor de wedstrijden om de Supercup. Om 13.30 uur spelen de vrouwen van landskampioen en bekerwinnaar SERCODAK/Dalfsen tegen Hellas. Om 16.00 uur volgt de kraker tussen landskampioen Targos Bevo Hc en bekerwinnaar KRAS/Volendam.

De wedstrijd om de Supercup voor de dames heeft een sterk Bevo-tintje. Bij Dalfsen spelen Fenne Rijks en Angela Steenbakkers, die allebei hun loopbaan bij Bevo begonnen.

 

Favoriet

Steenbakkers verheugt zich op haar komst naar De Heuf. “Misschien voelt het stiekem wel een beetje als thuis komen. De meeste mensen daar ken ik wel. Ik herinner me Bevo als een hele gezellige club, waar iedereen goed met elkaar overweg kan. Afgelopen jaar heb ik een paar wedstrijden bezocht wanneer het uitkwam, zowel bij de dames als bij de heren.”

Vorig jaar won Dalfsen de cupfinal tegen dezelfde tegenstander met 41-20. Opnieuw is het team van Rijks en Steenbakkers favoriet. “Ik ga me niet wagen aan een voorspelling. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij er staan zaterdag”, aldus Steenbakkers.

 

Almere

Voorheen vonden de wedstrijden om de Supercup in Almere plaats. Dit jaar heeft Bevo deze toegewezen gekregen door het Nederlands Handbal Verbond, vertelt Twan Bruurs die samen met Ruud Flos de organisatie coördineert.

“Daar zijn we super trots op. Almere had als nadeel dat het een hele grote hal is. De Heuf is kleiner, dat komt de ambiance ten goede. Minder mensen, maar wel meer sfeer, zie de finale van afgelopen seizoen tegen Lions.”

 

Kansen

Blij is Bruurs met de komst van Rijks en Steenbakkers naar Panningen. “Ze zijn een voorbeeld voor de jonge speelsters van Bevo. Fenne en Angela laten zien wat je kunt bereiken. Het bewijst bovendien nogmaals de kwaliteit van de opleidingen van de club.“

 

De mannen van Bevo en Volendam spelen allebei in de BENE-League. Bruurs schat de kansen voor de landskampioen zaterdag iets hoger in. “Het wordt een spannende wedstrijd. Ik hoop dat het dubbeltje onze kant uitrolt.”

Bij de dames is Dalfsen favoriet. “Ze hebben net een Europacup-avontuur achter de rug. Een erg sterk team”, aldus Bruurs.

 

Leiding

De wedstrijden om de Supercup staan onder leiding van de duo’s Weijmans en Wolbertus (dames) en Bol en Van Eck (heren).

 

De toegangsprijzen zijn voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar € 5,- en € 10,- voor volwassenen. Daarmee kun je beide wedstrijden zien. De jeugd tot en met 12 jaar mag gratis naar binnen.