De dames mogen weer 

07/09/2013 Dames 1 – United Breda; 20.00 @De Heuf 

Aankomende zaterdag is het zover…. Dames 1 van Bevo komt weer officieel in actie. Na een zware nacompetitie, een lang naseizoen en een lange en zware voorbereidingsperiode wordt zaterdag de competitie gestart tegen United Breda.

 

United Breda is een aantal jaren geleden door een fusie van diverse clubs in de omgeving Breda ontstaan en timmert sindsdien hard aan de weg. Vanuit de regioklasse werd direct gepromoveerd naar de hoofdklasse en daarin leken zij tegen een natuurlijke barriere aan te lopen. Ze eindigden steeds hoog in de hoofdklasse maar leken maar niet te promoveren. Afgelopen seizoen begonnen ze wederom voortvarend maar leek op een gegeven moment toch Verburch met de titel aan de haal te gaan. In een onderling duel werd de titel binnengehaald en uiteindelijk werd nog afstand genomen van Verburch in de laatste wedstrijden.

 

Deze ploeg is dus met een goed gevoel in de eerste divisie terecht gekomen en de credits van de opmars mogen deels worden toegeschreven aan Geert van Meersbergen. In het huidige seizoen worden zij echter gecoacht door Mohsen Daghrir, vorig seizoen nog coach van een verrassend Dongen in de regioklasse. United Breda mag dus absoluut niet worden onderschat. Te denken valt aan de tweede plaats van promovendus Borhave in het vorige seizoen en de zware wedstrijden tegen de andere promovendus Westlandia.

 

De dames van Bevo hebben er inmiddels natuurlijk ook zin in. Wedstrijden om het “echie” zijn natuurlijk niet te evenaren op trainingen en in oefenwedstrijden. Om 20.00 worden zij in de Heuf-arena losgelaten en ligt het in de bedoeling om United Breda welkom te heten in de eerste divisie, waarbij de punten wel in de Heuf achterblijven.

 

Wij hopen op een leuke, mooie seizoensopener,

 

Met vriendelijke groet en tot langs de lijn,

 

Osvaldo Gomes