''De Bevo familie'' geschreven door Gréon 

Familie

 

Avantage mademoiselle Schuurs … Ik was onlangs op Roland Garros en was in de aanloop daarvan extra geïnteresseerd geraakt in de prestaties van de Nederlanders. Meest opvallend vond ik de berichten over dubbelspecialiste Demi Schuurs. Niet alleen omdat ze het dubbeltoernooi van Nürnberg op haar naam wist te schrijven, omdat ze inmiddels is toegetreden tot de beste 20 dubbelspeelsters van de wereld, maar ook omdat haar naam lampjes bij mij doet branden.

In het afgelopen seizoen heb ik namelijk wekelijks de sportartikelen over voetbal eerstedivisionist Fortuna Sittard met veel interesse gelezen. Elke week werd daarin het spel van Demi’s nog maar 17-jarige broer Perr geroemd. Ook las ik over zijn overstap naar Ajax. Hij beleefde een fantastisch seizoen dat ook nog eens werd bekroond met promotie van Fortuna naar de eredivisie. En als ik dan zo vaak geconfronteerd word met de naam Schuurs, dan moet ik natuurlijk ook denken aan vader Lambert Schuurs. Eén van de beste handballers die Nederland ooit gehad heeft. Man, wat heb ik me vaak geërgerd als hij weer op een belangrijk moment tegen onze Bevo-mannen wist te scoren of als hij met zijn trucs toch weer de scheidsrechters op zijn hand wist te krijgen. Drie leden in één familie, toppers in drie verschillende sporten, wat een bijzondere familie!

 

Bij bijzondere families moet ik natuurlijk ook aan de familie Van Berlo denken. Al in mijn beginjaren bij Bevo sierden zij regelmatig de kranten. Op een gegeven moment stonden er zelfs 7 Van Berlo’s in het team van destijds coach Wil Bakker. Alleen de keeper moest van buiten de familie komen. De familie stond aan de basis van de successen die Bevo uiteindelijk naar de top van het Nederlandse handbal wisten te brengen. Omdat er nog steeds verschillende Van Berlo’s binnen de club rondlopen, hebben alle Bevo-leden er vast wel eens van gehoord. Een heel bijzondere familie!

 

In het komende seizoen zal opnieuw een bijzondere Bevo-familie van zich doen spreken. Maar liefst drie Van den Beucken-broers gaan deel uitmaken van de heren 1-selectie. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen, Mark en Nick ons veel plezier gaan bezorgen in de race naar nieuwe successen. Zus Cécile maakt daarnaast furore bij de Bevo-dames en de ouders Ine en Frank zullen zich met al hun inzet voor de club ook niet onbetuigd laten. Een heel bijzondere familie!

 

Er zijn dus heel wat bijzondere families. Maar de grootste, mooiste en meest bijzondere blijft toch nog altijd mijn eigen familie. Ik moet bekennen dat ik niet iedereen meer wekelijks zie en dat ik sommige leden niet eens ken. Met veel anderen heb ik echter al veel beleefd. De meeste zijn gedreven, gepassioneerd, hebben humor, zijn ondernemend. Met veel kan ik lachen, bij sommigen vind ik troost. Een groot gedeelte kwam ik afgelopen zaterdag tijdens de Bevo-kampioensreceptie weer tegen en het was weer ouderwets gezellig. Ik blijf trots dat ik toch nog steeds deel uitmaak van de allerbijzonderste familie van Nederland: de Bevo-familie!

 

En dan heb ik ook nog eens het voorrecht dat dat niet de enige familie is, waar ik deel van uitmaak. Zo is mijn Karis Adviesgroep-familie ook een hele bijzondere. Met de meeste collega’s werk ik al vele, vele jaren samen en met ieder van hen kan ik lezen en schrijven. Samen hebben we al het nodige meegemaakt, vooral mooie, maar ook droeve momenten. Niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten weten we elkaar te vinden en er voor elkaar te zijn. Een heel bijzondere familie!

 

Ik wil maar zeggen: iedereen kan wel deel uitmaken van een bijzondere familie. Doe er wat moeite voor en ben er zuinig op!

 

Gréon van der Sterren

medewerker Karis Adviesgroep