David tegen Goliath 

e nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie. De mannen van Eurotech Bevo D1 ontvingen de reuzen van Manuel uit Venray. Een belangrijke wedstrijd voor de titel. Bevo met een punt voorsprong in het klassement wist als geen ander dat een overwinning heel belangrijk was om dit seizoen de titel binnen te halen.

De week voorbereiding was zeer geconcentreerd en gespannen, de jongens waren elke minuut van de week met de wedstrijd bezig. De trainers hadden opdracht gegeven om zich op de wedstrijd te focussen en niet op de randzaken. De wedstrijd begon gespannen, over en weer gespannen koppies. Ook Manuel wist wat ze moesten doen en dat ze goede zaken konden doen met een overwinning. Op de tribune gespannen ouders die de boys toejuichten met de fraaie acties. Bevo met technisch en snel spel, Manual met rustig en krachtig handbal. De wedstrijd ging gelijk op en Bevo moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen te stoppen.

De goedkeepende Rodjero met 25 stops was zeker de uitblinker van de wedstrijd, maar de ook de keeper van de tegenstander deed niet onder. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van de keepers, degene met de meeste stops zou waarschijnlijk gaan winnen.

De Bevo mannen konden de twee koppen grotere verdediging niet kraken, maar speelde met goedhandbal en geduld de juiste man vrij om dan uiteindelijk te scoren. Manual die het van de krachtpatsers moest hebben probeerde de verdediging te passeren met harde afstandsschoten vanaf de negen, maar de sluitpost pareerde de strakke ballen uit het doel. Een uiteindelijke 11-11 gelijkspel was een zeer terechte uitslag en een zwaar bevochten. De eerste plek nog steeds in de pocket en een aantal wedstrijd nog te gaan voor het........kampioenschap.

 

Van harte gefeliciteerd met de mooie en zeer spannende wedstrijd.

Man of the Match: het hele team van de D1

 

Supporter21