Dario Polman over laatste tegenstander OCI Lions ‘Spelen met gif in de bek’ 

Targos Bevo Hc sluit de reguliere competitie zaterdag in De Heuf af tegen OCI Lions. Er staat niks meer op het spel. Toch wil Bevo per se winnen, zegt Dario Polman. “Het wordt een aparte wedstrijd.”

Je vertrekt na dit seizoen naar HSG Krefeld. Betekent het spelen van de finaleronde tegen Lions nu een extra stimulans voor jou?

Dario Polman: “Zeker weten. Ik wil kampioen worden bij mijn afscheid en ben dan ook super gemotiveerd. We hebben nog een paar spannende wedstrijden voor de boeg. We zullen alles moeten geven om de prijs te pakken. Of het genoeg is, zullen we zien. Ik zeg altijd: we moeten met gif in de bek spelen. We gaan er in ieder geval alles uitpersen tegen Lions.”

 

Lions doet het beter dan Bevo, maar het kan, dat bewezen jullie twee seizoenen geleden.

“Het zijn twee finalewedstrijden op zich. Het gaat om de vorm van de dag. Het kan zijn dat wij die vorm hebben. We moeten het zijn allen laten zien. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

 

Hoe voelde het twee seizoen geleden toen jullie kampioen werden door Lions te verslaan?

“Dat weet ik nog als de dag van gisteren. Een prachtige ervaring. Die ontlading na drie superspannende wedstrijden. In één woord; kippenvel. Dat hoop ik weer mee te maken. Maar zo gek als twee seizoenen geleden gaan we het denk ik nu niet meemaken. Dat was eenmalig.”

 

Tijdens de laatste wedstrijden kregen jullie veel support van de Bevo Tifosi. Wat vind je van de supportersclub?

“Geweldig. Goed dat de Heren 2 en het A-team dat hebben opgepakt. Hoe voller de hal, hoe lekkerder het spelen is. Dat geeft toch een extra kick. Het is geweldig dat ze er zijn.”

 

Zaterdag moeten de Bevo Tifosi verstek laten gaan. Wat wordt het voor een wedstrijd tegen Lions?

“Het is wel een aparte wedstrijd. Het gaat nergens om, terwijl we de volgende week de eerste finaleronde tegen ze spelen. Toch gaan we vol voor de winst.”

 

Denk je dat Lions dat ook zal doen? Of gaan ze doorwisselen om iedereen speelminuten te geven?

Ik denk dat Lions net zo graag van ons wil winnen dan wij van Lions. Maar ze zullen geen onnodige risico’s gaan nemen.”

 

Wat heb je de afgelopen drie seizoenen het meeste geleerd bij Bevo?

“Ik denk dat ik rustiger en completer ben geworden. Dat is het voordeel wanneer je speelt bij een team dat altijd bovenin meedraait in de competitie. Dat was bij mijn vorige club Swift in Arnhem wel anders. Maar ik ben er nog niet. Ik moet nog zoveel leren en kan nog veel beter.”

 

Dario, bedankt voor alle schitterende wedstrijden en doelpunten. Supporters, teamgenoten, bestuur en sponsors zullen je gaan missen.

“Ook ik ga iedereen missen. Bevo is een warme club. Dat maakt het zo lastig om de club te verlaten. Toch sta ik honderd procent achter mijn besluit. Maar stel dat ik het in Duitsland niet naar mijn zin heb, dan ben ik zo terug.”