Dario Polman (23) verruilt Targos Bevo Hc volgend seizoen voor HSG Krefeld. 

Dat heeft de opbouwer zijn teamgenoten gisteravond meegedeeld. Polman vertrekt na drie seizoenen “met pijn in het hart” bij de ploeg, die in de race is voor het landskampioenschap.

“Ik kijk terug op een schitterend periode bij Bevo”, zegt Polman. “Ik denk dat we met zijn allen iets prima hebben neergezet. En het seizoen is nog niet klaar. De kers op de taart moet nog komen met de BO3. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden. Het zal niet gemakkelijk worden tegen OCI Lions, maar we gaan ervoor.”

 

Derde liga

HSG Krefeld, dat Polman benaderde en hem uitnodigde voor een proeftraining, komt uit in de derde liga. De Duitse grensclub heeft de ambitie om volgend seizoen te promoveren naar de tweede liga. Dit jaar stond Krefeld lange tijd bovenaan, maar eindigde uiteindelijk als derde. Smet op het competitieverloop was dat de ploeg de handhalhal moest afstaan voor de opvang van vluchtelingen.

“Ik ben toe aan een nieuwe prikkel. Aan een nieuwe omgeving, nieuwe spelers en een nieuwe competitie. Krefeld wil me graag hebben. Maandagavond is alles rondgekomen. Krefeld is een kwalitatief sterke ploeg. Ik zal moeten knokken voor een plek in het team. Dat is nieuw voor mij.”

Polman legde twee andere aanbiedingen uit Duitsland en België naast zich neer. Spelen voor Krefeld maakt het mogelijk dat hij zijn werk als handbaltrainer in Venlo kan blijven voortzetten. “Dat wil ik graag. Krefeld ligt bovendien dicht bij Arnhem waar ik vandaan kom. En als ik tijd heb dan ga ik op visite bij mijn teamgenoten in Panningen.”

 

Loopbaan

Dario Polman begon zijn loopbaan bij Swift Arnhem. Na zes seizoenen maakte hij de overstap naar Bevo. In zijn eerste seizoen werd hij landskampioen na een zinderende finaleronde tegen Lions. Enkele maanden later won de Arnhemmer de supercup van bekerwinnaar Volendam. Vorig seizoen veroverde Polman met Bevo zilver in de BENE-League en dit seizoen brons.

Polman: “Ik vind het altijd lastig om een ploeg te verlaten. Met de teamgenomen, supporters en sponsors bij Bevo heb ik een warme band opgebouwd.” Of de opbouwer ooit nog terugkeert naar Bevo? “Stel dat ik het in Duitsland niet naar de zin heb, dan kan ik altijd nog terug.”