Dario Polman: ‘Hopen op volle Heuf’ 

Dario Polman neemt het met Bevo op tegen Hurry Up 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag in De Heuf tegen JMS Hurry Up. Een sleutelduel, zegt international Dario Polman. “Plek twee staat op het spel. Als we winnen, staan we drie punten los.”

Hurry Up, wat is dat voor een ploeg?

Dario Polman: “Het is een ploeg die bijzonder verrast deze play-offs. Een fysiek sterke ploeg. Ik vind dat ze veel kwaliteiten hebben, mede door de aanwezigheid van de buitenlandse spelers. We moeten ze zeker niet onderschatten.”

 

Hurry Up staat derde, op slechts één punt van jullie.

“Daarom is het zo’n belangrijke wedstrijd. We moeten van ze winnen, want plek twee staat op het spel. Bij winst komen we drie punten los te staan. Bij verlies staat Hurry Up één punt boven ons. Kortom, een hele belangrijke pot. We willen strijden met Lions om plek 1. Dat gaat alleen als we zaterdag winnen.”

 

Is er iets veranderd bij Hurry Up dat ze het nu zo goed doen?

“Nee, dat niet. Er moet wel gezegd worden dat ze de gewonnen wedstrijden tegen Aalsmeer en Volendam thuis speelden. Daarom staan ze er nu heel goed voor. Ze moeten ook nog naar Aalsmeer en Volendam.”

 

Wat is jullie strijdplan?

“We moeten Hurry Up op snelheid kloppen. Snel en toch geduldig spelen. Vooral niet te gehaast. Met het gas erop spelen, vinden zij lastig. Ze moeten met die grote cirkelloper (Gintaras Cibulskis) wisselen van aanval naar dekking en andersom. Daar ligt de kans voor ons.”

 

Vorige week wonnen jullie in Aalsmeer verdiend met 20 - 24. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

“We hebben tegen Aalsmeer een sterke dekking neergezet. De tweede helft hebben we de eerste twintig minuten sterk in de aanval gespeeld. We hebben niet veel gescoord, maar wel slim gespeeld, zonder teveel risico’s.”

 

Is Aalsmeer zwakker vergeleken met vorig jaar?

“Nee, dat vind ik niet. Na vier nederlagen zijn ze wel klaar voor plek twee. Ik weet niet wat het is. Wie weet hebben ze tegenstanders onderschat.”

 

Proficiat trouwens. Je bent geselecteerd voor Oranje voor de trainingsstage in Portugal.

“Mooi dat ik er weer bij ben. Ik vind dat ik een goed seizoen draai. De minuten die ik mag maken in Oranje ga ik mijn stinkende best doen om te laten zien wat ik kan. Een mooie uitdaging. En dat samen met Pim (Augustinus) en Toon (Leenders).”

 

En Martin Vlijm, in de rol van assistent-coach.

“O ja. Dat wordt gezellig.”

 

Over een volle Heuf gesproken. Wellicht is het een goed idee om je zus - international Estavana Polman - vaker uit te nodigen.

“Laat haar eerst deelname aan de Olympische Spelen veilig zien te stellen dit weekend. Daar moet ze met Oranje voor knokken. Als ze een keer in Nederland is en ze heeft niks te doen, dan komt ze me zeker aanmoedigen.”