Dario Polman eist strijd en volle hal tegen Bocholt 

‘Final Four naar De Heuf halen’ 

Dario Polman is klaar voor eerste finalewedstrijd van het seizoen. Bij winst zaterdag tegen Bocholt en verlies van opponent Hasselt, mag Targos Bevo Hc volgende week de Final Four organiseren van de BENE-League.

Hoe verliep de training?

Dario Polman: “Het was vooral een tactische training. We hebben wedstrijdbeelden bekeken van Bocholt. Wat hun kwaliteiten zijn. Daar hebben we op getraind. Vastigheden beginnen er weer in te slijpen. We gaan steeds beter handballen, nu iedereen weer fit begint te worden.”

 

Hoe ziet de tactiek er zaterdag uit?

“Hetzelfde als we de laatste twee wedstrijden hebben laten zien: veel strijd leveren. Daar begint het mee. Zo zijn we vorig jaar ook kampioen

geworden. Aanvallend zullen we iets meer geduld moeten betrachten. Wat ook belangrijk is: spelen voor een volle Heuf. Dat zijn de drie belangrijkste dingen zaterdag.”

 

Blik eens terug op die wedstrijd tegen Hasselt.

“De eerste helft was heel goed. De tweede helft kwam het aan op strijd. Op die manier hebben we de twee punten mee naar huis genomen. Twee heel belangrijke punten. Hopelijk gaat dat zaterdag opnieuw gebeuren. We moeten knallen.”

 

Jullie hebben nog iets recht te zetten tegen Bocholt. De verloren uitwedstrijd was de slechtste van het seizoen.

“De op een na slechtste. De uitwedstrijd een week later tegen Sasja was de slechtste. Toen waren we als collectief gewoon niet goed. Stonden we veel te open in de dekking en waren we te mat en te lief. Hun linkeropbouwer (Roel Valkenborgh) kon vijftien keer scoren. Daar moeten we nu bovenop zitten. Bocholt heeft een hele goede ploeg. Alleen met een compacte dekking kunnen we winnen en door goed samen te werken. Dan maken we het ze heel moeilijk.”

 

Ik proef uit je woorden dat jullie je gaan plaatsen voor de final four.

“Jazeker. We hebben alles in eigen hand. We zijn niet afhankelijk van het resultaat van een ander team. Een punt is in principe voldoende. Maar in het handbal speel je niet voor één punt. Er ligt een grote kans om mee te doen voor een prijs. Daar zag het lange tijd niet naar uit.”

 

Hoe verklaar jij de ommekeer?

“De gewonnen wedstrijd tegen Tongeren was heel belangrijk. We zeiden tegen elkaar: ‘als we nu drie keer winnen, dan kunnen we de final four nog halen’. We hebben van wedstrijd naar wedstrijd geleefd. Tegen Aalsmeer speelden we niet goed, maar we leverden wel strijd. Tegen Hasselt ook. We zijn erin blijven geloven. Wel moet het spel nog beter. Dat heeft te maken met de vele blessures. Spelers hebben telkens op andere posities gestaan.”

 

Bij jij weer honderd procent fit?

“Niet honderd procent. Wel fit genoeg om alles te kunnen geven. Ik ben op de goede weg. Ik heb twee wedstrijden gespeeld en dat ging met horten en storen. Ik merk dat ik nog wedstrijdritme moet opdoen. Maar ik weet ook dat ik zaterdag nog meer kan geven dan de afgelopen twee weken.”

 

De derde plek zou helemaal mooi zijn. Dan moet Lions zaterdag winnen van Hasselt.

“Dat mag Bevo de final four organiseren! Voor wat betreft de derde plaats zijn we wel afhankelijk van Hasselt. Lions moet van ze winnen. Dan spelen we zaterdag in De Heuf de halve finale van de BENE-League, en wie weet zondag de finale. Daarom, die derde plaats, dat zou het mooiste scenario zijn.”