Damesteam Bevo versterkt zich met twee talenten 

De damesselectie van Bevo heeft zich versterkt met twee talenten, Ilya Belgareh en Inge van Lankveld. Zij zullen als linkshanders met name de rechterzijde van het veld gaan versterken. Deze zijde had versterking nodig na het stoppen van Aicha (handbalpensioen) en Linda (tweede team).

Ze zijn beiden echter op meerdere posities inzetbaar. De technische staf van dames 1 is zeer content met de nieuwe talentvolle aanwinsten. “De vijver waarin we in handballend Limburg en Oost-Brabant vissen is zeer klein en de verjonging in het dameshandbal zet elk jaar door.

Dan is het fijn dat twee talentvolle dames die hoog op het scoutinglijstje stonden ook daadwerkelijk kunnen worden verwelkomd. Het zijn twee meiden met ambitie en talent, die prima bij het huidige team zullen passen en direct inzetbaar zijn,” aldus trainer Osvaldo Gomes.

 

Ilya is ondanks haar 17 jaar al zeer volwassen, mede door haar verblijf op de handbalacademie en het uitkomen voor vertegenwoordigende teams (jong oranje). Ze is oorspronkelijk begonnen in Meerssen bij Marsna en is de laatste 2 jaar uitgekomen voor Iason in Valkenburg. Nu wordt het tijd voor een vervolgstap en dat is gelukkig Bevo Hc geworden. Ze is een spontane en leergierige meid die hard wil werken aan haar ontwikkeling.

 

Inge is met haar 19 jaar ook al een volwassen meid, die opgeleid is bij Habo’95 te Boekel en die nu de stap hogerop gaat maken. Ze stond vorig jaar al op het lijstje als potentiële versterking maar toen vond ze zichzelf nog niet ver genoeg. Inge valt met name op in haar bereidheid om altijd tot het gaatje te gaan en haar goede inzicht in het spelletje. Ze is overigens een nichtje van een van de Bevo-dames, Desi Tielemans. Overdag studeert ze Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Bosch.

In een later stadium zullen de dames uitgebreider worden voorgesteld.