Dames Eurotech Bevo Hc winnen handbaltopper  

De dames van Eurotech BevoHc hebben zaterdagavond het op de eerste plaats staande FIQAS Aalsmeer na een goede wedstrijd met 26-23 verslagen. De blijdschap was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.

De dames van trainer Bart Hofmeijer begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Het was met name de dekking die in het begin v/d wedstrijd als een huis stond. Aalsmeer scoorde pas na 10 minuten hun eerste doelpunt (5-1). Na 15 minuten spelen scoort Ingrid Janssen de 6-3. De voorsprong bleef de gehele eerste helft steeds 2 of 3 doelpunten. Via 9-6 en 12-9 staat het 1 minuut voor rust 14-11. Het was Cindy Rooijakkers die het verschil vergrootte tot 4 doelpunten en 10 seconden voor het rustsignaal de 15-11 scoort.

 

In de 2e helft doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. Aalsmeer komt echter iets beter uit de startblokken en heeft de achterstand van 4 doelpunten na ruim 7 minuten spelen teruggebracht tot op 1 doelpunt (18-17). Dan stopt de uitstekend spelende Anke Richters haar 2e strafworp en scoort Bevo vervolgens weer 2x (20-17). Toch blijft ook Aalsmeer nog geloven in een goed resultaat. Na ruim een kwartier spelen komen ze toch weer tot op 1 doelpunt (22-21). Bij beide ploegen begint nu ook de vermoeidheid een rol te spelen wat het spel niet ten goede komt. Uiteindelijk weet Bevo via 23-22 en 24-23 toch verdiend beide punten in Panningen te houden. Het is Piette van Hoorn die 4 minuten voor tijd de 25-23 laat aantekenen. En Harma van Kreij zorgde 2 minuten voor tijd voor het laatste doelpunt v/d wedstrijd.

 

De doelpunten voor Eurotech BevoHc werden gemaakt door Aicha Chida 7, Ingrid Janssen 4, Harma van Kreij, 4 Cindy Rooijakkers 4, Linda v/d Broek 4 en Piette van Hoorn 3.