Dames Eurotech Bevo Hc verliezen opnieuw uitduel  

De dames van Eurotech Bevo Hc wisten zaterdagavond wederom een uitduel niet in winst om te zetten. In een spannende 2de helft was het Quintus 2 wat uiteindelijk in de laatste seconde door een benutte strafworp de einduitslag bepaalde op 31-29.

De dames van trainer Bart Hofmeijer begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en namen dan ook meteen een voorsprong (2-3, 3-6). Door wat slordigheden in de afronding en een aantal technische fouten was het echter Quintus dat de achterstand snel wist weg te werken (8-6). Hierna profiteerde Quintus optimaal van een tijdstraf aan de kant van Bevo en liep via 10-9 in 2 minuten tijd uit naar 13-9. Bevo kon moeilijk tot scoren komen en Quintus liep steeds verder weg van Bevo. Via 14-10 en 18-10 was het uiteindelijk Piette van Hoorn die de ruststand bepaalde 18-12.

 

Wie vervolgens dacht dat Quintus de wedstrijd in de 2de helft wel uit zou spelen kwam bedrogen uit. Door o.a. wat omzettingen in de verdediging had Bevo de achterstand binnen 7 minuten! weggewerkt en omgezet in een voorsprong (18-19). Ondanks het uitvallen van Inge van Velthoven met een zware enkelblessure toonde de ploeg van trainer Bart Hofmeijer veerkracht en bleven ze geloven in een goed resultaat. Via tussenstanden van 23-23, 26-25, en 29-28 was het uiteindelijk toch Quintus die de punten in Kwintsheul wist te houden.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 7, Ingrd Janssen 6, Linda v/d Broek 4, Inge van Velthoven 4, Harma van Kreij 3, Cindy Rooijakkers 2, Piette van Hoorn 2 en Angela Steenbakkers 1