Dames Eurotech BevoHc verliezen 1ste wedstrijd nacompetitie  

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben de 1ste wedstrijd in de nacompetitie met 31-36 verloren van V&L uit Geleen. Net zoals in de reguliere competitie moest men ook nu zijn meerdere erkennen aan de ploeg uit het zuiden.

Bevo kwam goed uit de startblokken en nam meteen een voorsprong. Na ruim 10 minuten spelen stond er een 10-4 tussenstand op het scorebord, V&L bleef echter zijn eigen snelle spel spelen en kwam meteen sterk terug (10-8). Mede door 2 treffers van de wederom goed spelende Harma van Kreij stond het 12-10 na 20 minuten spelen. Met name aanvallend werd er door beide ploegen regelmatig gescoord. Na ruim 25 minuten spelen kwam V&L voor de eerste keer op voorsprong (15-16) Het was echter Inge van Velthoven die er met een doelpunt voor zorgde dat Bevo met een 18-17 voorsprong ging rusten.

 

In de 2de helft kon Bevo het goede nivo van de eerste helft niet vasthouden. Er werden veel technische fouten gemaakt en op cruciale momenten werden er teveel open kansen gemist. V&L kwam na een kleine 10 minuten spelen weer op gelijke hoogte (22-22) en namen vervolgens meteen een voorsprong van 2 doelpunten (22-24). Bij een 28-30 tussenstand leek Bevo nog 1x aan te haken maar door vervolgens 4x achter elkaar te scoren was de wedstrijd gelopen (28-34). En gingen de punten verdiend mee naar Geleen.

 

Komende woensdag staat de 2de wedstrijd van de nacompetitie op het programma. De dames van trainer Bart Hofmeijer spelen dan uit tegen PSV in Eindhoven. Aanvang wedstrijd 20.00 uur in sporthal de Vijfkamp.

 

De doelpunten voor Eurotech BevoHc werden gemaakt door Inge van Velthoven 7, Harma van Kreij 6, Aicha Chida 6, Piette van Hoorn 5, Cindy Rooijakkers 3, Linda v/d Broek 2, Ingrid Janssen 1 en Angela Steenbakkers 1