Dames Eurotech Bevo Hc tonen veerkracht 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond pas in de allerlaatste seconde de wedstrijd in Hengelo weten te beslissen. Het was Linda v/d Broek die het laatste doelpunt liet aantekenen en er voor zorgde dat beide punten toch mee naar Panningen gingen.

De dames van Eurotech Bevo leken in de eerste helft weinig last te hebben van de omstandigheden (harsgebruik was niet toegestaan), en begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Nadat Olympia in de beginfase even op voorsprong was gekomen (2-0) was het Bevo wat het initiatief in de wedstrijd overnam,op voorsprong kwam en deze ook lange tijd wist vast te houden. Via 3-6 en 6-9 was het de goed spelende Harma van Kreij die na 20 minuten spelen de 9-13 liet aantekenen. Vervolgens wist Olympia echter optimaal te profiteren van 2 op elkaar volgende tijdstraffen bij Bevo waardoor de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdween (14-13). Uiteindelijk wist Bevo toch met een kleine voorsprong de rust in te gaan( 14-16).

 

Ook in de 2de helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Via tussenstanden van 17-17 en en 18-20 stond het met nog ruim 10 minuten te spelen 20-22in het voordeel van Bevo. Wederom 2 tijdstraffen voor Bevo zorgden er o.a voor dat Olympia 6x achter elkaar wist te scoren (26-22). Een overwinning aan Bevo zijde leek ver weg. Vervolgens kreeg Olympia een tijdstraf en door wat omzettingen in de verdediging wist Bevo toch weer langs zij te komen(26-26) en nam zelfs weer een voorsprong(26-27). Nadat Olympia toch weer op gelijke hoogte was gekomen stelde Bevo de overwinning in de allerlaatste seconde v/d wedstrijd pas veilig.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo werden gemaakt door Harma van Kreij 7, Ingrid Janssen 5, Cindy Rooijakkers 5, Aicha Chida 5, Linda v/d Broek 5 en Piette van Hoorn 1