Dames Eurotech Bevo Hc sluiten competitie winnend af  

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie na een ruststand van 11-10 uiteindelijk met 25-32 weten te winnen. Voor de dames van trainer Bart Hofmeijer krijgt de competitie nog een vervolg daar ze door hun 4de plek in de eindrangschikking beslag hebben weten te leggen op het spelen van nacompetitie.

Samen met V&L, DOS en PSV gaan ze uitmaken wie er algeheel kampioen wordt van de nacompetitie. De winnaar speelt nog 2 wedstrijden tegen de een na laatste uit de degradatiepoule van de eredivsie om een plek in de eredivisie. Komende zaterdag begint Eurotech Bevo met een thuiswedstrijd tegen V&L uit Geleen.

 

Bevo begon goed aan de wedstrijd in Etten Leur tegen Internos. Men nam meteen een voorsprong (0-2 en 1-5). Na ruim 10 minuten spelen schakelde Internos over op een offensieve dekking. Bevo was even helemaal de weg kwijt en wist zelfs ruim 10 minuten niet tot scoren te komen. Via 3-7 kwam Internos terug en nam zelfs de leiding (9-8). Het was Ingrid Janssen die de ruststand bepaalde op 11-10.

 

Tot 13-13 ging het nog gelijk op. Vervolgens nam Bevo een voorsprong van 2 doelpunten (13-15). Bij een tussenstand van 14-16 kreeg Internos een 2 minuten tijdstraf. Hier profiteerde Bevo optimaal van (15-19). Hierna kwam de overwinning niet meer in gevaar. Mede door enkele mooie treffers van Cindy Rooijakkers vanuit de break en enkele fraai treffers van Aicha Chida. Via 18-24 en 23-30 was het Angela Steenbakkers die de eindstand bepaalde op 25-32.

 

De doelpunten voor Eurotech-BevoHc werden gemaakt door Aicha Chida 8, Cindy Rooijakkers 6, Harma van Kreij 5, Ingrid Janssen 5, Piette van Hoorn 3, Angela Steenbakkers 2, Inge van Velthoven 2 en Linda v/d Broek 1.