Dames Eurotech Bevo Hc doen goede zaken in Eindhoven 

Door zelf te winnen en doordat V&L in Geleen gelijk speelde tegen DOS hebben de dames van Eurotech Bevo Hc weer alles zelf in de hand.

Goed was het woensdagavond niet wat de dames van trainer Bart Hofmeijer lieten zien maar er werd wel hard gewerkt. Ook het spelen zonder hars was een van de redenen van het matige niveau. Een uitzondering in positieve zin was keepster Anke Richters die Bevo met enkele cruciale reddingen in de wedstrijd hield.

 

Het begin van de wedstrijd was voor PSV (3-0). Eurotech Bevo Hc kwam moeizaam tot score. Het was Cindy Rooijakkers die pas na 8 minuten het eerste doelpunt voor Bevo liet aan tekenen (3-1). Na een klein kwartier spelen kwam Bevo langs zij (5-5) en liep meteen 3 doelpunten uit (6-9). PSV kwam echter goed terug (9-9). Uiteindelijk ging Bevo met een kleine voorsprong de rust in (11-12).

 

In de 2de helft bleven beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en ging het lange tijd gelijk op. Eurotech Bevo Hc hield wel steeds een minimale voorsprong. Bij 16-16 nam PSV voor het eerst in de 2de helft weer een voorsprong 17-16. Vervolgens stopt Anke Richters een 7 meter en scoort Bevo 3x achter elkaar (17-19). PSV vecht zich echter nog 1x maal terug in de wedstrijd (21-21). Met nog 5 minuten te spelen neemt Bevo weer een 2 doelpunten voorsprong (21-23). Als Ingrid Janssen dan vervolgens een 7 meter benut (22-24) speelt Bevo de resterende minuten geroutineerd uit en zorgt Cindy Rooijakkers met haar 8ste doelpunt uiteindelijk voor de verdiende overwinning (22-25).

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Cindy Roojakkers 8, Ingrid Janssen 6, Aicha Chida 5, Inge van Velthoven 3, Harma van Kreij 2 en Angela Steenbakkers 1

 

zaterdag 14 april spelen de dames van Eurotech Bevo hun 3de wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen DOS. Aanvang 17.45 uur in sporthal de Heuf.