Dames B3 speelt een puike wedstrijd tegen de kampioen 

De dames van de B3 moesten uit naar Blerick waar de wedstrijd op het programma stond tegen de kersverse kampioen. Afgelopen week was er een uitstekende voorbereiding op deze wedstrijd.

Getraind werd er zeer scherp en zeker met de gedachte in het achterhoofd dat er gespeeld moest worden tegen de waarschijnlijk aankomende kampioen. We zouden Blerick niet zomaar laten winnen, ze krijgen het niet kado. Ook werd er extra aandacht besteed aan de cirkelpositie, hiervoor was Marijn Sinkeldam te gast als trainer bij de dames B3. De spanning was groot aan het begin van de wedstrijd, zeker omdat Blerick alles al had gereed gemaakt voor hun kampioenschap, wellicht voorbarig. De sfeer was uitstekend, er was veel publiek en de speelsters werden een voor een voorgesteld aan het publiek. Ook de spanning bij de tegenstander was erg groot want zij konden kampioen worden als deze wedstrijd gewonnen zou worden. In de eerste 10 minuten was aan beide zijde veel balverlies en zag je dat de zenuwen de overhand hadden. Maar naar mate de wedstrijd vorderde ging het aan beide zijde steeds beter en Blerick liep voor rust uit naar een kleine voorsprong. In de rust werd de ploeg aangemoedigd om het eigen spel te spelen en te genieten van de leuke ambiance die Blerick in de sporthal had gecreƫerd en georganiseerd. In de eerste fase van de tweede helft begon Blerick flitsend met hun sterkste opstelling. Dit bracht onze dames een beetje van de wijs en hadden daar geen antwoord op. Echter na 10 minuten herpakte de Dames B3 zich en zette er een tandje bij.

 

De ene mooie aanval naar de andere volgde, met name via de cirkel werd er makkelijk gescoord. De training van Marijn was dus niet voor niets geweest. Dit was echter niet voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken en Blerick won uiteindelijk de wedstrijd en mag zich terecht kampioen noemen voor dit seizoen. De dames werden dan ook na de wedstrijd gefeliciteerd voor hun kampioenschap. Complimenten van de coaches gingen naar de dames van de B3 voor het goede spel wat ze hebben laten zien.

 

Man of the match : Jill Timmermans.