Dames winnen regiofinale NHV bekertoernooi!!  

De dames van Targos Bevo Hc hebben woensdagavond door een regelmatige overwinning op hoofdklasser BFC uit Beek de 1/8 finale van het landelijk bekertoernooi bereikt.

Een week geleden had ze er alleen nog maar van kunnen dromen. Inmiddels heeft A junior Veronne Reinders 65 minuten gespeeld in dames1. Afgelopen zaterdag pakte ze haar eerste 5 minuten en gisteravond voegde ze hier nog eens 60 minuten aan toe. Ze verdedigde haar doel met verve. Mede door 15 stops had zei een belangrijk aandeel in de overwinning.

 

BFC opende nog wel de score maar Bevo nam meteen het initiatief in de wedstrijd (2-7). Bevo verzuimde de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Daar tegenover was BFC niet echt in staat om het Bevo moeilijk te maken. Via 6-9 en 8-12 werd de rust bereikt met een 10-13 tussenstand. Mede door goed verdedigend werk en in aanvallend opzicht de sterk spelende Nikki Budai konden de dames van trainer Osvaldo Gomes in de 2de helft de voorsprong geleidelijk aan verder uitbreiden(13-22) en kwam de overwinning geen enkel moment in gevaar. Uiteindelijk stond er na 60 minuten spelen een eindstand van 19-25 op het scorebord. Na 2 verloren bekerfinales werd de derde uiteindelijk omgezet in winst en lonkt een eredivisieploeg in de 1/8 finale. Laten we hopen dat het lot ze goed gezind is!!

 

De doelpunten voor Targos Bevo Hc werden gemaakt door Nikki Budai 8, Inge van Velthoven 6, Linda v/d Broek 3, Fenna Kessels 2, Betti Budai 2, Demi Smolenaars 2 en Lisan van Hulten 2.