Dames Eurotech Bevo Hc winnen degradatieduel 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond na een spannende wedstrijd de 2 punten in Panningen weten te houden. Na een ruststand van 15-14 werd het uiteindelijk 30-29 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc. Door deze overwinning hebben ze nog steeds kans om rechtstreekse degradatie uit de eredivisie te ontlopen.

De ploeg van trainer/coach Ingrid Segers begon niet goed aan de wedstrijd. Er werd niet geconcentreerd gespeeld en zo ook slordig met de kansen omgegaan. Men kwam meteen op achterstand (1-3). Na 10 minuten stond het echter weer gelijk (5-5). Vervolgens nam Bevo een voorsprong van 3 doelpunten (9-6) maar kwam DSS even zo snel weer langszij en nam zelfs weer een voorsprong (9-10). Hierna ging het tot de rust gelijk op en was het Inge van Velthoven die net voor het rustsignaal de 15-14 op het scorebord wist te zetten.

 

Ook in de 2de helft hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Tot 10 minuten voor tijd (25-25). Hierna scoorde Bevo 4x achter elkaar en leek de wedstrijd beslist (30-26). Toch kwam DSS nog gevaarlijk terug en wisten zelfs nog 3x te scoren. Verder kwamen ze echter niet en was het Bevo dat hun 2de overwinning van dit seizoen kon gaan vieren. Opvallend was het goede spel van de pas 17 jarige Harma van Kreij. Beginnend in de basisopstelling speelde ze zowel verdedigend als aanvallend een puike partij!

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo werden gemaakt door Inge vanVelthoven 7 Harma van Kreij 5 Ingrid Janssen 5 Cindy Rooijakkers 5 Angela Steenbakkers 4 enAicha Chida 4