Dames Eurotech Bevo Hc vinden weg omhoog 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond ruim gewonnen van promovendus Nieuw Heeten. Na een ruststand van 18-9 werd het uiteindelijk 30-19 voor de ploeg van trainer Osvaldo Gomes. Door deze overwinning stijgt de ploeg 3 plaatsten en is ze momenteel terug te vinden op plaats 8 op de ranglijst.

Eurotech Bevo Hc begon goed aan de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werd er uitstekend gespeeld. Dit kwam dan ook tot uitdrukking in de score. Via 7-0 en 11-2 stond het na ruim een kwartier spelen al 15-3 voor Bevo. De rust werd bereikt met een 18-9 tussenstand.

 

In de 2de helft kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Trainer Osvald Gomes wisselde veel door waardoor iedereen wedstrijd minuten kon maken. Dit werd door de ploeg goed opgepakt en zo kon dan ook de ruime voorsprong gehandhaafd blijven.

 

Via tussenstanden van 20-10 en 25-15 was het uitblinkster Inge van Velthoven die met een benutte 7 meter in de allerlaatste seconde de eindstand bepaalde op 30-19.

 

De doelpunten voor Eurotech bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 12, Carlijn Heesen 4, Pien Koopmans 3, Linda van de Broek 2, Romy van Ratingen 2, Demi Smolenaars 2, Annet Bukkems 2, Aicha Chida 2 en Nikkolet Budai 1