Dames Eurotech Bevo Hc veroveren koppositie!!! 

Afgelopen vrijdagavond reisden de dames van Eurotech Bevo Hc af naar de Ardennen ter “voorbereiding” op de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Bentelo. Na een geslaagd team weekend werd er voorafgaand aan de wedstrijd nog een lunch genomen bij Da Kapello in Panningen.

Dit bleek achteraf het juiste medicijn voor het spelen van een goede wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er vanuit een sterk collectief met veel inzet aan de wedstrijd begonnen. Vooral verdedigend stond de ploeg van trainer Osvaldo Gomes als een huis. Daarnaast werd er ook aanvallend met periodes goed gespeeld.

 

Beide teams deden in het begin van de wedstrijd nog weinig voor elkaar onder. Dit resulteerde in een tussenstand van 6-6 na een klein kwartier spelen. Bentelo kwam zelfs op voorsprong (6-7), maar Bevo reageerde hier meteen op door 5x te scoren (11-7). In het laatste gedeelte van de eerste helft wist men de voorsprong nog verder uit te breiden en ging men uiteindelijk rusten met een 15-9 tussenstand.

 

Bevo kwam goed uit het kleedlokaal en scoorde meteen 3x (18-9). Bentelo probeerde nog 1x terug in de wedstrijd te komen (18-12). Verder liet de ploeg van trainer Osvaldo Gomes het niet komen. Bevo bleef regelmatig scoren en Anke Richters zorgde er met enkele fraai reddingen voor dat Bentelo moeilijk tot scoren kon komen. Via de tussenstanden van 22-14 en 26-15 werd het uiteindelijk 30-18 voor de ploeg uit Panningen.

 

Door deze overwinning doet Bevo weer volop mee om de plek 1in de nacompetitie.

Komende dinsdag reizen de dames naar Raalte om daar de strijd aan te binden tegen mede koploper Klink Nijland Kwiek. Beide ploegen hebben 5 punten met nog 2 wedstrijden te spelen. Komende zaterdag speelt Bevo de laatste wedstrijd thuis tegen Borhave,

 

Mocht Bevo de nacompetitie winnend afsluiten dan volgen er nog 2 wedstrijden tegen Hellas om een plek in de eredivisie.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 8, Carlijn Heesen 5, Pien Koopmans 4, Inge van Velthoven 4, Linda v/d Broek 3, Fieke Arnoldussen 2, Demi Smolenaars 2, Annet Bukkems 1 en Maud Versleeuwen 1