Dames Eurotech Bevo Hc verliezen wedstrijd in het eerste kwartier 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond na een russttand van 21-18 uiteindelijk net met 1 doelpunt verschil verloren van Venus-Nieuwegein 32-31.

 

Als de ploeg het eerste kwartier wat beter bij de les was geweest dan had er misschien wel meer ingezeten.

De dames begonnen dan ook slap aan de wedstrijd waardoor Nieuwegein in een mum van tijd 5 doelpunten voorstond (10-5 na 8 minuten spelen) Vervolgens herpakte Bevo zich maar bleef het verschil steeds 5 doelpunten (15-10 20-15). Uiteindelijk wist Bevo het verschil op het einde van de eerste helft weer terug te brengen tot 3 doelpunten. Ruststand 21-18.

 

In de tweede helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waarbij met name Bevo weer een goede wedstrijdinstelling liet zien. Er werd goed verdedigd en ook het baltempo lag aanmerkelijk hoger dan de eerste helft. Via tussenstanden van 23-20 en 27-24 stond het 6 minuten voor tijd 28-26. Alles leek nog mogelijk. Het was echter Nieuwegein wat vervolgens 3x achter elkaar wist te scoren (31-26) waardoor de wedstrijd beslist was. Bevo startte nog een laatste slot offensief. Het was Ingrid Janssen die in de laatste seconde door een benutte 7 meter de eindstand bepaalde op 32-31. Aan Bevo-zijde viel met name het goede spel op van Tatjana v/d Broek. Ze wist liefs 9x te scoren. Ook verdedigend speelde ze een goede wedstrijd.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Tatjana v/d Broek 9 Cindy Rooijakkers 5 Inge van Velthoven 5 Aicha Chida 4 Ingrid Janssen 3 Michelle Smits 2 Linda v/d Broek 2 en Harma van Kreij 1