Dames Eurotech Bevo Hc verliezen in Raalte 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond na een ruststand van 14-14 uiteindelijk met 31-25 verloren van Kwiek. Het verschil werd pas in de laatste 5 minuten gemaakt.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het was Aicha Chida die in haar eentje de eerste 4 doelpunten voor haar rekening nam (5-4). Nadat Bevo op gelijke hoogte was gekomen (5-5) liep Kwiek vervolgens in korte tijd weg van hun tegenstander en zo stond het na ruim een kwartier spelen 10-6 in het voordeel van de thuisploeg. Door o.a. optimaal gebruik te maken van 2 tijd straffen van Kwiek wist Bevo echter weer langszij te komen en stond het met nog 5 minuten te spelen 10-12 in het voordeel van Bevo. Uiteindelijk ging men met een 14-14 tussenstand rusten.

 

Ook in de 2de helft hielden beide ploegen zich in het eerste gedeelte goed in evenwicht en stond er na ruim 10 minuten spelen nog steeds een gelijke stand op het score bord (19-19). Enkele tijdstraffen van Bevo zorgde er o.a voor dat Kwiek in het laatste kwartier op voorsprong kwam (23-20 en 26-21. Toch kwam Bevo nog 1x terug en leek de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken (27-25). Verder liet Kwiek het echter niet komen. De vele tijdstraffen aan Bevo zijde hadden toch hun tol geƫist. Zo kon Kwiek in de laatste 5 minuten nog 4x scoren en wist Bevo het net niet meer te vinden. (31-25).

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 11, Ingrid Janssen 5, Inge van Velthoven 5 en Linda v/d Broek 4.