Dames Eurotech Bevo Hc verliezen degradatieduel 

De dames van Eurotech-bevo Hc hebben zich zelf een slechte dienst bewezen door van het tot gisteren puntloze DSS uit Heemskerk te verliezen. Na een ruststand van 16-14 werd het uiteindelijk 34-32 in het voordeel van DSS.

Zich bewust van het belang van deze wedstrijd begon Eurotech Bevo Hc goed aan de wedstrijd. Er werd fel verdedigd en er werd in de aanval snel en goed afgerond. Via tussenstanden van 2-5 en en 5-7 stond het na ruim 17 minuten spelen 8-10 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc. In het laatste gedeelte van de eerste helft liep Bevo tegen een paar tijdstraffen op. Hier profiteerde DSS optimaal van. Na ruim 20 minuten spelen kwam DSS voor de eerste keer op voorsprong(11-10). Het was Ingrid Janssen die via 4 benutte strafworpen achter elkaar er voor zorgde dat de achterstand bij rust beperkt bleef tot 2 doelpunten.(16-14). In de tweede helft ging het tot 10 minuten voor tijd gelijk op. Via tussenstanden van 19-19 en 22-22 stond het na 20 minuten spelen 27-26 in het voordeel van DSS. Alles leek nog mogelijk. Maar het was echter DSS dat in deze periode veel effectiever was in de afronding. Met name vanuit de opbouw kon er naar hartenlust gescoord worden. Met nog 5 minuten te spelen stond het 33-27 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk stond er na 60 minuten spelen een eindstand van 34-32 op het scorebord en bleven de 2 punten in Heemskerk.

 

De doelpunten voor Eurotech-Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 8 Inge van Velthoven 7 Ingrid Janssen 7 Tatjana van de Broek 3 Tessa Timmermans 3 Cindy Rooijakkers 2 en Linda van de Broek 2.