Dames Eurotech Bevo Hc kunnen niet stunten tegen koploper 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben niet voor een verrassing weten te zorgen tegen koploper DOS. Zonder de geblesseerde speelsters Kelly Smits (enkel) en Linda v/d Broek (knie) werd er na een ruststand van 16-13 uiteindelijk met 32-26 verloren.

Door dit resultaat hebben ze het bereiken van de nacompetitie niet zelf meer in de hand en zijn ze afhankelijk van de resultaten van Kwiek en Bentelo. Daarbij moet de laatste wedstrijd thuis tegen het nog tegen degradatie vechtende DSVD natuurlijk gewonnen worden.

 

Onder grote publieke belangstelling deden beide ploegen het eerste kwartier v/d wedstrijd weinig voor elkaar onder. De ploeg van trainer Osvaldo Gomes stelde zich vrij snel in op de dubbele mandekking die werd toegepast gedurende de gehele wedstrijd. Na ruim een kwartier spelen hadden beide ploegen ieder 6x gescoord. Vervolgens nam DOS afstand via 9-6 en 12-10 liep men verder weg van hun tegenstander (15-10). Bevo toonde echter veerkracht en wist in de laatste 5 minuten nog 3x tot scoren te komen waardoor de rust bereikt werd met een 16-13 tussenstand.

 

Meteen na rust scoorde DOS 3x(19-13). De ploeg van trainer Osvaldo Gomes gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich goed terug in de wedstrijd. (20-17). Toch wist de tegenstander wat gemakkelijker tot score te komen en maakte ze in de 2de helft ook wat minder technische fouten. Via 25-18 en 26-20 kwam Bevo nog 1x terug tot op 3 doelpunten (27-24). Verder liet de ploeg uit Emmer Compascuum het echter niet komen. Via 29-24 en 30-25 werd het uiteindelijk 32-26 en gingen beide punten naar de ploeg die daar gezien de wedstrijd ook het meeste recht op had.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Ingrid Janssen 9, Pien Koopmans 6, Inge van Velthoven 5, Aicha Chida 3, Tessa Timmermans 2 en Fieke Arnoldussen 1.

 

 

Bekijk een reportage van deze wedstrijd >hier