Dames Eurotech Bevo Hc komen net tekort in Heemskerk 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar niet in winst weten om te zetten. Nadat ze met een 15-17 voorsprong de rust in gingen werd er uiteindelijk toch met 35-30 verloren.

Het begin van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig. Er werd veel balverlies geleden. Beide ploegen hielden elkaar wat betreft de score goed in evenwicht. Twee keer nam DSS een voorsprong van 3 doelpunten (8-5 en 11-8). Bevo kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kwam door Ingrid Janssen weer op gelijke hoogte (12-12). Ook in het laatste gedeelte van de eerste helft bleef Bevo gemakkelijk scoren. Mede door 2 doelpunten van Linda v/d Broek en Inge van Velthoven ging men de rust in met een 15-17 voorsprong.

 

Ook in de 2de helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Dit zag men ook terug in het scoreverloop. Via 20-20 en 22-22 stond het na ruim 15 minuten spelen nog steeds gelijk 27-27.

Langzaam zag je echter de krachten wegvloeien uit de ploeg van trainer Osvaldo Gomes. Daarnaast werden er op cruciale momenten 2 zeven meters gemist en werd er geen optimaal gebruik gemaakt van verschillende overtal situaties. Nadat Linda v/d Broek 7 minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer had gescoord (30-29) was het DSS dat 3x achter elkaar scoorde (33-29) en zo de wedstrijd besliste in hun voordeel.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 8, Ingrid Janssen 7, Linda v/d Broek 6, Aicha Chida 5, Carlijn Heesen 2 en Pien Koopmans 2.