Dames Eurotech Bevo Hc brengen SEW eerste thuisnederlaag toe! 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond de reserves van SEW getrakteerd op de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Na een ruststand van 13-14 werd er uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen (22-29).

Het leek wel of de ploeg van trainer Osvaldo Gomes zich was doordrongen van het belang van de ze wedstrijd. Er stond weer een team dat voor elkaar door het vuur wilde gaan. Er werd in de dekking hard gewerkt, ook voor elkaar en aanvallend werd er goed gespeeld.

 

De eerste 15 minuten deden beide ploegen weinig voor elkaar onder wat ook in de tussenstand tot uitdrukking kwam. Via 2-2 en 5-5 stond het na een ruim een kwartier spelen nog steeds gelijk 8-8. Vervolgens kwam Bevo voor het eerst op een voorsprong van 2 doelpunten 8-10 en 10-12. Hierna scoorde Bevo 3x (11-14) en leek men met een ruime voorsprong te gaan rusten. Toch wist SEW nog 2x te scoren waardoor er na een half uur spelen een 13-14 tussenstand op het scorebord stond.

 

Ook de eerste 10 minuten na rust een zelfde spelbeeld. Bij een stand van 18-19 en in ondertal scoorde Romy van Ratingen een prachtig doelpunt vanuit de linkerhoek (18-20). Hierna scoorde Bevo in 5 minuten tijd nog 5x (18-25) en mede door een goede invalbeurt van keepster Kelly Smits die enkele fraaie ballen stopte werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld en gingen de 2 punten verdiend mee naar Limburg.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 7, Inge van Velthoven 6, Linda van de Broek 6, Ingrid Janssen 4, Fieke Arnoldussen 2, Annette Bukkems 2, Romy van Ratingen1 en Tessa Timmermans 1.