Dames Eurotech Bevo Hc blijven winnen! 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond de goede lijn van de afgelopen weken weten door te trekken. Ditmaal werd Borhave na een ruststand van 15-10 met 27-24 verslagen en boekte de ploeg van trainer Osvaldo Gomes al weer de 4de overwinning op rij.

Eurotech Bevo Hc begon niet goed aan de wedstrijd en stond dan ook na een kleine 10 minuten spelen op een 3-6 achterstand. Bevo wist de zwakke start echter snel om te buigen. Verdedigend kreeg men steeds beter grip op de snel spelende ploeg uit het oosten van het land. Ook aanvallend ging het steeds beter lopen. Men scoorde liefs 7x op rij (10-6) en wist deze voorsprong nog zelfs te vergroten zodat men met een 15-10 ruststand de kleed lokalen kon gaan opzoeken. Hierbij had ook keepster Kelly Smits een belangrijk aandeel. Ze stopte op belangrijke momenten tot 2x toe een 7 meter.

 

Meteen na rust bij een tussenstand van 17-12 kreeg Bevo speelster Pien Koopmans een tijdstraf. Hier profiteerde de tegenstander optimaal van (17-15). Toen ook Ingrid Janssen nog tegen een tijdstraf op liep stond het na 10 minuten spelen opeens gelijk (18-18). Dit was dan ook het moment voor trainer Osvaldo Gomes om een time-out te nemen. Gelukkig had deze time out een positieve uitwerking op het verdere wedstrijdverloop. Bevo scoorde meteen 2x(20-18). Mede door 2 tijd straffen van de tegenstander en enkele goede reddingen van Anke Richters wist Bevo in korte tijd weer een ruime voorsprong te nemen(24-18) en kwam de overwinning dan ook niet meer in gevaar. Via 25-20 en 26-22 werd er uiteindelijk verdiend met 27-24 gewonnen. Door deze overwinning blijft men volop in de race voor een plek in de nacompetitie.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 8, Ingrid Janssen 6, Aicha Chida 5, Linda v/d Broek 2, Tessa Timmermans 2, Fieke Arnoldussen 2, Pien Koopmans en Annet Bukkems beide 1.