Dames D2 wint poule op Summermasters in Stein 

Op zaterdag 4 juni speelden de Dames D2, net als de Jongens D1 en E1, het toernooi Summermasters in Stein. Dit toernooi wordt zowel op gras als op zand (beachhandbal) gespeeld.

De meiden hadden nog nooit een beach-wedstrijd gespeeld, maar ze hadden al vrij snel de spelregels door. Een van deze andere regels is het aantal spelers, namelijk 3 en een keeper. Bij een doelpunt van de keeper werden 2 punten toegekend, net als bij een penalty of een vliegertje.

 

De eerste wedstrijd op beach, tegen BDC D3, werd overtuigend gewonnen met 34-7. De tweede wedstrijd tegen BDC D1, ook op beach, werd al een stuk spannender. Eindstand 17-16 voor de Bevo-meiden. Vervolgens speelden we onze laatste beach-wedstrijd tegen ESC D4. Dit team had duidelijk al meer ervaring met beachhandbal en het werd dan ook een zeer spannende wedstrijd, die met 13-12 werd gewonnen door de Bevo-meiden.

 

Na de beach-wedstrijden was het tijd voor de veldwedstrijden. De eerste wedstrijd, weer tegen BDC D3, was duidelijk te merken dat de meiden weer moesten wennen aan het “gewone” handbal. De wedstrijd werd wel overtuigend met 7-0 gewonnen. Vervolgens was het tijd voor een extra spel in de vorm van shoot-out. Het doel was verdeeld in vakken met een waarde van 1, 2, of 3 punten. Alle teamleden mochten 1x op doel gooien. Het team, in de poule, dat de meeste punten met dit spel scoorden, verdiende 2 extra punten bovenop de punten verdiend met de wedstrijden. De meiden scoorden 23 punten uit 30.

 

De tweede veldwedstrijd, tegen BDC D1, werd ook overtuigend gewonnen met 10-4. Daarna was het tijd voor de laatste poule-wedstrijd tegen ESC D4. Dit was een mooie wedstrijd die gelijk op ging. Uiteindelijk wonnen de Bevo-meiden met 11-9. Ze sluiten daarmee het toernooi af als poule-winnaar. Gefeliciteerd meiden!

De meiden vonden het een leuk, gezellig en prachtig toernooi en vinden het zeker voor herhaling vatbaar.