Dames D2 op weg naar het kampioenschap! 

Afgelopen zaterdag speelden de Dames D2 de belangrijkste wedstrijd tot nu toe van het seizoen. Tegenstander was nummer 2 en mede-titelkandidaat HandbaL Venlo D3.

De eerste wedstrijd, in Venlo, werd gewonnen door de Bevo-meiden met 12-23. Bij winst zou het kampioenschap de Bevo-meiden bijna niet meer ontgaan.

 

Ruim een half uur voor de wedstrijd hadden beide teams zich al verzameld in Hal 2 om zich voor te bereiden op deze topper. De Bevo-meiden kwamen sterk uit de startblokken en overrompelden de jongens van Venlo. De 3-3 dekking stond als een huis en in de aanval werd er goed samengespeeld en de vrije speelster gezocht. Na 10 minuten stond er een verdiende 9-3 tussenstand op het scorebord. De meiden verslapten niet en men kon gaan rusten met een 15-6 versprong.

 

De tweede helft gingen de meiden verder waar ze gebleven waren: goed spelen. Het rijkelijk aanwezige publiek kreeg prachtige combinaties en doelpunten voorgeschoteld. Venlo probeerde nog de wedstrijd te redden door mandekking te geven op Nora. Dit had niet veel effect. Nora liep goed vrij zonder bal en kwam vrij voor goal: 20-8. De meiden bouwden de voorsprong steeds verder uit. Iedereen pikte zijn doelpuntje mee in deze topper. Richting het einde kregen de meiden iets te veel break-outs tegen, maar de wedstrijd was allang gelopen. Eindstand 36-17 voor de Bevo-meiden.

 

's Avonds waren de meiden weer aanwezig in de Heuf om Heren 1 aan te moedigen. Dit heeft geholpen want ook Heren 1 won hun wedstrijd.

 

Volgende week de uitwedstrijd tegen Wittenhorst D1. Bij winst kunnen de meiden al op 4 maart het kampioenschap vieren in de thuiswedstrijd tegen Vios/SVVH D3.

 

Nora, Danique, Evy, Lynn, Britt, Guusje, Emma, Britt, Manja en Stans

 

Super gespeeld meiden! Op naar het kampioenschap!

 

Jullie coaches Heleen en Rowena