Dames D2 kampioen 

In sporthal `De Heuf` stond de echte topwedstrijd van de meiden D2 op het programma. Bevo HC D2 moest als koploper tegen de nummer twee Rapiditas D1 aantreden. Het onderlinge verschil was twee punten met nog twee wedstrijden te spelen. Een echte kampioenswedstrijd dus.

De meiden waren behoorlijk zenuwachtig, zeker door de volle tribunes en het flinke lawaai van de supporters. Ondanks de zenuwen scoorde Bevo als eerste en kwam hiermee op voorsprong. Dat het een belangrijke wedstrijd was, bleek wel door het felle spel van beide kanten waarbij menigmaal een botsing ontstond met af en toe een traantje. De eerste helft ging gelijk op waarbij Bevo HC telkens een goaltje voorkwam en Rapiditas elke keer weer gelijk kwam. Ruststand: 3-3.

 

In de eerste minuut na rust kwamen de meiden D2 voor de eerste keer op achterstand: 3-4. Hierna gingen de meiden nog feller verdedigen en met een uitstekende keepster die alle ballen eruit wist te werken, kon Rapiditas niet meer scoren. De Bevo-meiden zelf bleven ook aanvallend goed spelen waardoor er vele kansen kwamen. Doordat ook Rapiditas een goede keepster had, werden er goede kansen gemist. Toch scoorde Bevo HC vier keer waardoor ze uitliepen naar 7-4.

 

Met nog 3 minuten te spelen was de stand 7-4 en leek het kampioenschap binnen. Rapiditas ging alles of niets spelen en wist met twee onderscheppingen tot 7-6 terug te komen. Met nog 30 seconden te spelen, mocht Rapiditas nog één keer aanvallen. Rapiditas kwam nog tot een goed schot maar de Bevo-keepster hield de bal er prima uit.

 

Eindstand 7-6 voor Bevo HC en kampioen ……….!!!!

 

Proficiat Isa, Myon, Jip, Jaicy, Jill, Floor, Millie en Milou